Responsive Menu
Add more content here...


Un sălăjean le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Camăr, este acuzat de conducere fără permis de conducere, fals și uz de fals, după ce le-a prezentat oamenilor legii un permis fals. Documentul ar fi fost emis de autoritățile din Republica Moldova

by Mihai POP
0 comment 390 views
A+A-
Reset

La data de 16 iunie a.c., la ora 14.30, în localitatea Zăuan Băi, comuna IP,  polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 37 de ani, din localitatea Camăr.

La controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere având însemnele autorităților din Republica Moldova, care nu conținea însă, elementele de conformitate specifice documentului autentic.

Bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Documentul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals și continuă cercetările.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit reglementării, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

– nu deținea permis de conducere;

– deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

– a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment