Responsive Menu
Add more content here...


Un nou transfer pe axa Zalău – Cisnădie. Toth Krisztina va juca la Măgura din sezonul următor

Handbalista şi-a încheiat conturile cu gruparea lui Gheorghe Tadici, însă va continua să joace în Liga Naţională din România pentru Măgura Cisnădie, echipă care ani la rând a tot transferat jucătoare de sub Meseş

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 176 views
A+A-
Reset

S-a terminat sezonul 2023 – 2024 şi au început mişcările de trupe. Mai multe echipe au deja loturile formate în proporţii mari, fiind anunţate transferuri care mai de care mai interesante.

Ca în fiecare pauză competiţională şi la HC Zalău au loc schimbări. Nu mai puţin de şase jucătoare şi-au făcut deja bagajele şi au părăsit gruparea de sub Meseş. Lista a fost deschisă de către Andreea Bujor, care a intrat de ceva vreme în conflict cu conducerea de la Zalău şi a decis să se transfere la SCM Rm. Vâlcea.

Tot în conflict cu Gheorghe Tadici a fost şi Toth Krisztina, handbalista intrând în dizgraţia antrenorului în urmă cu un sezon. Până la urmă, jucătoare a ales să rămână la HC Zalău până la finaul contractului, dar în această vară a decis să facă o schimbare.

Toth Krisztina va juca din sezonul următor tot în Liga Naţională din România, la Măgura Cisnădie, acolo unde va fi antrenată de Victorina Bora.

În vara anului 2021 a venit Toth Krisztina la HC Zalău, de la  Academia Győri Audi ETO KC. Născută la Târgu Mureş, jucătoarea în vârstă de 23 de ani s-a remarcat la Academia de la Gyori, unde a fost campioană naţională la cadete şi la junioare. Handbalista a făcut parte şi din Naţionala de tineret a Ungariei, cu care a cucerit şi o medalie de bronz la Campionatul European din anul 2018, acolo unde a fost desemnată şi MVP-ul competiţiei!

Încă din sezonul trecut, pe adresa sa au venit multe oferte de la HC Dunărea Brăila, SCM Gloria Buzău sau Corona Braşov, dar la acea vreme jucătoare a ales să mai joace încă un an pentru HC Zalău.

Meciurile de baraj de la Mioveni au fost însă ultimele pentru Toth Krisztina la HC Zalău. Din sezonul viitor, ea va juca la Măgura Cisnădie, formaţie care în ultimii ani a tot transferat jucătoare de la HC Zalău. Dana Abed-Kader, Valentina Bardac sau Mouna Jlezi sunt doar câteva dintre ele.

În această vară şi HC Zalău a luat o jucătoare de la Cisnădie. Este vorba de Mouna Jlezi, care este la o revenire după 2 ani la echipa lui Gheorghe Tadici.

You may also like

Leave a Comment