Responsive Menu
Add more content here...


Un minor de 15 ani i-a furat prin violență telefonul unui copil de 9 ani din Zalău

by Mihai POP
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Tânărul este bănuit că joi, 2 februarie, prin acte de violență, ar fi sustras un telefon mobil unui minor de 9 ani, din municipiul Zalău, pe care, imediat după comiterea faptei l-ar fi abandonat pe o stradă din apropierea parcului


Joi, 2 februarie a.c., la ora 16.35, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj prin S.N.U.A.U. 112 că, unui minor i-ar fi fost sustras telefonul mobil.

Polițiștii de ordine publică din Zalău s-au deplasat la fața locului și împreună cu polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău.

Au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un tânăr de 15 ani, din municipiul Zalău.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale sălăjeni îl bănuiesc pe acesta că, ieri, 2 februarie a.c., în jurul orei 16.30, în timp ce un minor de 9 ani se afla într-un parc din municipiul Zalău, tânărul de 15 ani i-ar fi sustras din mână, prin violență, un telefon mobil.

După comiterea faptei, l-ar fi abandonat pe o stradă din apropierea parcului.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie:

• Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere etc.).

• Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.

• Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit.

• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile atârnate la gât, etc.)!

• Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele!

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii!

• Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

Părinților le recomandă reprezentanții IPJ să discute cu copii și să-i învețe să recunoască situațiile vulnerabile în care pot fi implicați, să nu relaționeze cu persoane necunoscute și să adopte un minim de măsuri de autoprotecție pe care aceștia să le folosească pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar mai ales pe drumul spre casă.

Dacă ați fost victima unei infracțiuni, încercați să rețineți cât mai multe detalii legate de autor și sunați imediat la numărul unic de urgență 112!

You may also like

Leave a Comment