Responsive Menu
Add more content here...


Un focar de pestă porcină africană a fost închis în Sălaj

by Mihai POP
0 comment 44 views
A+A-
Reset

La ordinul subprefectului judeţului Sălaj, un focar de pestă porcină a fost închis


Subprefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, a emis miercuri, 24 iulie, ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 3 iunie, într-o exploatație din localitatea Meseșenii de Jos.

Închiderea focarului are la bază actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis în 23 iulie de către DSVSA Sălaj – Circumscripția Sanitar – Veterinară Zonală Zalău şi înregistrat la Primăria comunei Meseșenii de Jos.

Prin acest act se consemnează faptul că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere.

Totodată, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană (PPA) pe raza județul Sălaj.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

You may also like

Leave a Comment