Responsive Menu
Add more content here...


Un elev din Mirşid, pe podium la concursul de şah organizat la Zalău cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

by Călin ONICAŞ
0 comment 145 views
A+A-
Reset

Matteo Albert Filip – elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Mirșid – s-a clasat pe podium la Concursul de șah pentru copii „România 3000” ce s-a desfăşurat la Zalău Value Centre, cu ocazia Ziua Mondială a Educației

Într-o perioadă în care calculatorul, tableta şi telefonul au devenit centrul universului pentru tot mai mulţi copii, iată că şi „sportul minţii” încă se mai practică şi în Sălaj.

Zeci de copii din judeţ, dar şi din judeţe limitrofe, au participat de Ziua Mondială a Educației la Concursul de șah pentru copii „România 3000”, ce a avut loc în zona food court a Zalău Value Centre.

Concursul de şah a fost organizat pentru a promova educația prin joc și pentru a testa abilitățile, concentrarea și strategiile ingenioase ale celor mici, după cum au subliniat organizatorii.

„Copiii au fost adevărați campioni ai șahului, iar amintirile acestei zile ne vor aduce mereu zâmbete pe fețe. Mulțumim tuturor celor implicați în acest eveniment!”, au punctat cei de la Zalău Value Centre.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi un elev de la Școala Gimnazială Nr. 1 Mirșid. Matteo Albert Filip are 11 ani şi 7 luni şi este elev în clasa V-a. Copilul originar din satul Popeni are rezultate bune la şcoala, dar face şi sport. Matteo practică fotbalul la Centrul de copii şi juniori de la SCO Jibou, dar îi place şi „sportul minţii”.

Zilele trecute, puştiul a prins curaj şi s-a înscris la concursul de şah de la Zalău Value Centre. Deşi a existat o concurenţă acerbă şi la categoria sa de vârstă, Matteo Albert Filip a avut o prestaţie bună pe cele 64 de pătrăţele. La final, elevul din Mirşid s-a aflat între participanţii remarcaţi, clasându-se pe podium!

A fost singurul copil din comună, care s-a regăsit pe podium – el s-a clasat pe locul trei, obţinând medalie cu cupă. Matteo Albert poate fi un exemplu pentru copiii de vârsta sa.

Mai multe peacest sub iect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 11 octombrie.

You may also like

Leave a Comment