Responsive Menu
Add more content here...


Un elev de 16 ani a murit în curtea școlii, în pauză – Copilărie marcată de decesul mamei sale, care s-a stins din viaţă în mâinile sale

by Călin ONICAŞ
0 comment 129 views
A+A-
Reset

Dramă fără margini într-o unitate școlară din judeţul Sălaj. În timp ce se afla în pauză, un elev de 16 ani s-a prăbuşit la pământ şi a intrat în stare de inconștiență. În ciuda eforturilor făcute de profesorii care au acordat primul ajutor şi a eforturilor făcute de echipajul medical ajuns la faţa locului, tânărul nu a mai putut fi salvat. Destinul a făcut ca, în copilărie, el să asiste la momentul în care mama sa a urcat la Ceruri

Doliu la Scoala Profesională Sâg. Un tânăr în vârstă de 16 ani s-a stins din viaţă chiar în timp ce se afla la şcoala. Rad Sebastian Antonio era originar din satul Fizeş (comuna Sâg) şi era elev în clasa a XI-a – nivel profesional.

Drama s-a petrecut vineri, 13 octombrie, undeva înainte de ora 13.00. Era pauză, când Tony (aşa cum îl alintau prieteni) se afla în curtea şcolii. La un moment dat, chiar în apropiere de clădirea în care învaţă elevii de gimnaziu, elevul a căzut brusc. Profesorul de serviciu aflat în apropiere a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor. Un alt profesor a sunat de urgenţă la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Nușfalău.

Din păcate, elevul se afla deja în stare de inconștiență. Echipajul medical a început manevrele de resuscitare. Victima a fost preluată de ambulanţa SMURD şi transportată către secţia UPU SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Pe drum, în localitatea Ban, ambulanţa s-a intersectat cu ambulanţa de terapie intensivă mobilă (TIM) de la Zalău. Medicul de urgenţă de pe ambulanţa TIM a continuat manevrele de resuscitare, dar din păcate, totul a fost în zadar.

Din câte se pare, elevul ar fi intrat în stop cardio-respirator. Însă, cauza clară a decesului va fi stabilită doar în urma expertizei medico-legale făcute de medicul legist.

Ce spune Poliţia despre tragedia de la Sâg

Cadavrul tânărului a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Sălaj, în vederea efectuării unei expertize medico-legale. Continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului.

“La data de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Secției Nr. 6 Poliției Rurală Crasna – Postul de Poliție Sâg au fost sesizați în urma unui apel 112, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din localitatea Sâg, unui elev i s-a făcut rău și a leșinat.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și un echipaj SMURD. Din primele cercetări a reieșit că, în timpul pauzei dintre orele de curs, în curtea unității de învățământ, unui elev, în vârstă de 16 ani, din localitatea sălăjeană Fizeș, i s-ar fi făcut rău și ar fi căzut la sol, ajungând în stare de inconștiență.

Minorul a fost preluat de echipajul medical, cu semne vitale, însă, în drum spre spital, acesta a decedat”, a menţionat Diana Bonţe – purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Drama care i-a marcat copilăria. Mama sa s-a prăbuşit şi a murit sub ochii lui, lângă o pădure din apropierea satului

Tony a murit în mâinile medicilor şi ai profesorilor. O dramă fără margini, care, din păcate, s-a consumat în mai multe episoade. Primul s-a petrecut acum câţiva ani, atunci când tânărul se afla în şcoala gimnazială. La nici 10 ani, în timp ce o ţinea de mână, cea care i-a dat viaţă s-a prăbuşit la pământ şi s-a stins din viaţă…

Sătenii spun că acea mare dramă l-a marcat pe viaţă pe copil. Atunci, cei doi veniseră cu o ocazie de la Cluj-Napoca, acolo unde micuţul fusese la un consult. Se pare că el ar fi suferit de unele probleme cardiace. Maşina cu care au ajuns în comună i-a lăsat în Sâg, iar de acolo ei au mers pe jos spre casă, în satul Fizeş, undeva la un kilometri jumate’. La jumătatea distanţei, la capătul unei păduri, femeia s-a simţit rău, a căzut la pământ şi a murit. Oamenii din zonă spun că Tony a fugit acasă mâncând pământul şi a povestit tragedia…

Profesorul prezent la drama de la Sâg. “A făcut doi paşi, după care a căzut spate, ca secerat. Am început rapid manevrele de resuscitare şi a început să dea semne de revenire. Chiar mi-a zâmbit la un moment dat…”

Drama de la Sâg s-a petrecut în văzul elevilor şi a unui profesor. Florin Ţârle, profesorul de biologie, era de serviciu vineri, atunci când s-a petrecut totul. Contactat de reporterii noştri, profesorul de serviciu ne-a spus că a văzut cu ochii lui ce s-a întâmplat.

Din câte se pare, elevul venea de la terenul de volei. Cineva i-ar fi spus că fratele său mai mic ar fi acum mici probleme şi mergea să îl ajute.

“Trecuseră câteva minute, de când a sunat clopoţelul. Tony era lângă scări, probabil voia să intre în şcoală. A făcut doi paşi şi a căzut pe spate, ca şi secerat. A căzut chiar pe un grup de elevi. Iniţial, am crezut că ar fi făcut o criză de epilepsie. L-am pus rapid în siguranţă şi am văzut că parcă era din plastilină. Mi-am dat seama că e grav. Am început rapid manevrele de resuscitare şi a început să dea semne de revenire. Chiar mi-a zâmbit la un moment dat. S-au continuat manevrele, atât colegul meu – Marius Palce, cât şi unul dintre poliţiştii ajunşi la faţa locului. Însă, mi-am dat seama că îl pierdem. M-a marcat mult această tragedie… Tony era cel mai voinic elev din şcoală”, a mărturisit cu durere în suflet profesorul Florin Ţîrle, pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

La nici 17 ani, Tony era stâlpul casei – era harnic, cuminte şi respectuos

Mama lui Tony s-a stins din viaţă de tânără, la nici 30 de ani. În urma ei au rămas trei copiii. Tony era cel mai mare, avea aproape 17 ani. El mai avea un frate în clasa a X-a şi încă unul în clasa a VII-a. Sătenii spun că tatăl lor trebuia să muncească aproape toată ziua pentru ca ei toţi să poată avea un trai decent.

Ca urmare, fratele cel mare era stâlpul casei, iar cel mijlociu era bucătarul. Deşi au rămas orfani de mamă încă de mici, copiii au fost buni. Toată lumea spune că Tony era un copil deosebit, un copil harnic, muncitor, un elev fără probleme.

Acest lucru l-a subliniat şi conducerea şcolii unde unde Rad Sebastian Antonio era elev.

“Cu durere în suflet deplângem moartea neașteptată a tânărului Rad Sebastian Antonio, elev în clasa a XI-a, nivel profesional, a cărui inimă bună a încetat azi să mai bată. Un elev respectuos, un coleg minunat, un suflet de copil cald și blând care azi s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Suntem profund îndurerați de dispariția sa prematură.
Conducerea Scolii Profesionale Sâg, împreună cu întreg corpul profesoral, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic al unității transmitem familiei îndoliate ,,Sincere condoleanțe!ˮ.
Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Rămas bun, Toni!
Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!”

You may also like

Leave a Comment