Responsive Menu
Add more content here...


Gest nobil făcut de un anonim din Cosniciu de Jos – Teniși și adidași lăsați cadou într-o stație de autobuz din sat

„Numai cu inima poţi vedea bine, lucrurile esenţiale rămân ascunse ochilor”, spunea Antoine de Saint-Exupéry

by Tiberius NICODA
0 comment 1.4K views
A+A-
Reset

Un gest nobil făcut de către un anonim pe data de 11 mai 2024 în Cosniciu de Jos, sat aparținător comunei Ip. Un cetăţean a donat aproape 10 perechi de de adidași și teniși de firmă pentru cei nevoiaşi. Omul a plasat și aranjat frumos încălţămintea pe banca unei stații de autobuz din localitate.

Mai apoi, anonimul o făcut şi o postare – tot anonimă –  pe pagina de Facebook a comunității Cosniciu de Jos, în care a făcut anunțul că donează mai multe perechi de adidași și teniși unora care le lipsesc și care au nevoie de ei.

Oricum, nu valoarea materială a ceea ce a lăsat pe banca aceea pentru alții anonimul nostru, contează gestul și omenia care l-au determinat s-o facă.

Desigur, gestul în simplitatea sa îmbracă cu atât mai mult o formă nobilă de dăruire și empatie față de cei aflați în nevoie și lipsuri, cu cât, spre deosebire de alți binefăcători de ocazie, nu a dorit publicitate, surle și trâmbițe și mediatizare.

Într-adevăr gesturile de omenie, ajutorare, nu se fac cu tam-tam, ele se fac în tăcere și pe neștiute și cu atât mai multă însemnătate au și sunt recunoscute și apreciate ca atare spre deosebire de obiceiurile altora care merg cu alai de televiziuni și reporteri-fotografi după ei ca să imortalizeze fățarnic acțiunile de donații și bunătate.

Iată, în fiecare zi avem de învățat câte ceva și de la viață și de la cei în mijlocul cărăra trăim și viețuim.

Avem zilnic  de învățat câte ceva atât din bunătatea cât și din răutatea acelora de lângă noi. Anume de la unii buni, cum să putem să fim ca ei, iar de la cei răi, cum să nu le călcăm pe urme.

Felicitări pentru onorantul gest stimabile anonim!

You may also like

Leave a Comment