Responsive Menu
Add more content here...


Un adolescent din Surduc fără permis, la plimbare cu mașina. Prietenul său l-a lăsat să fie șofer

by Mihai POP
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Nu și-a putut stăpâni pasiunea pentru mașini. Un băiat de 17 ani din Surduc a vrut să fie șofer pentru o zi, însă nu i-a reușit. Polițiștii l-au prins conducând o mașină prin localitate. Un prieten de-a lui, în vârstă de 20 de ani, l-a lăsat pe minor să se urce la volan, deși știa că acesta nu are permis de conducere


Marți, 14 martie a.c., la ora 14.30, pe drumul comunal din localitatea Surduc, polițiștii Postului de Poliției Surduc au depistat în trafic un localnic de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, i-ar fi încredințat autoturismul celui de 17 ani, pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Polițiștii sălăjeni le-au întocmit celor doi tineri câte un dosar penal, unuia pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și celuilalt pentru încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise

D R U M B U N !

You may also like

Leave a Comment