Responsive Menu
Add more content here...


Ultimul transfer la SCM Zalău. A fost adus un internaţional din Ungaria, care a mai jucat în România

by Călin ONICAŞ
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Cu câteva săptămâni înainte de startul sezonului, formaţia zălăuană şi-a finalizat lotul şi l-a adus sub Meseş pe trăgătorul secund David Csanad. Component al Naţionalei Ungariei, voleibalistul a mai jucat în România la Steaua Bucureşti şi Explorări Baia Mare


Campania de transferuri a fost lungă şi chiar anevoioasă la SCM Zalău, care nu s-a putut hazarda să aducă jucători de valoare până nu a ştiut exact  că va evolua în Divizia A1.

Un alt obstacol a fost refuzul din partea unor voleibalişti români, care se află în proces cu Volei Municipal, astfel că aceştia nu s-au mai încumetat să vină la Zalău şi au ales alte echipe.

Până la urmă, conducerea a reuşit să formeze un lot bun, cu care poate ataca o clasare în partea superioară a clasamentului.  Au fost aduşi şase voleibalişti români, Liviu Rîpeanu, Mihai Coasă, Vlad Cuciureanu, Andrei Mihalescu, Marius Tarţa şi Mihail Mărgineanu, dar pentru a putea emite pretenţii încă din primul sezon s-a apelat şi la şase străini.

În anul 2019, a fost desemnat cel mai bun voleibalist din Ungaria!

Astfel, sub Meseş au venit Ivan Kostic, Nicolas Bernard dos Santos, Leo Dal Bosco, Nikola Pekovic, Egor Popov şi ungurul David Csanad. Acesta din urmă a ajuns zilele trecute la Zalău, iar conducerea a optat să îl transfere sub Meseş după ce a căzut înţelegerea cu cubanezul Yohan Leon, din cauza problemelor cu viza.

Noua achiziţie de la SCM Zalău are referinţe bune. Este component al echipei naţionale a Ungariei, pentru care a jucat la toate nivelurile (juniori, tineret şi seniori), iar în 2019 a fost declarat cel mai bun voleibalist din Ungaria.

Internațional ungar a evoluat și în Belgia

Nu este străin de România, ţară în care a evoluat pentru două echipe. Dacă în sezonul 2018 – 2019 a fost la Steaua Bucureşti cu care a jucat în play-off-ul Diviziei A1, în sezonul trecut, jucătorul maghiar a evoluat pentru Explorări Baia Mare.

Noul jucator de la SCM Zalău a mai evoluat în cariera lui la Fino Kaposvar, cu care a cucerit doua campionate în Ungaria şi o cupă, la RC Kecskemet tot în Ungaria, dar şi la VBC Wremme în Belgia.

Adrian Feher:  David Csanad este un jucător bun pentru Divizia A1

David Csanad evoluează pe postul de trăgător secund, este născut în 16 noiembrie 1991 şi are 1,98 m înălţime. Voleibalistul a semnat cu SCM Zalău un contract valabil până în iarnă, cu drept de prelungire.

“Odată cu venirea lui David Csanad lotul este complet, iar până în iarnă vom merge în această formulă. David Csanad este un jucător bun pentru Divizia A1 şi a mai activat în România, la Baia Mare şi la Steaua. A semnat până în iarnă, dar dacă se va simţi bine la Zalău şi vom fi mulţumiţi de el, vom continua colaborarea”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

You may also like

Leave a Comment