Responsive Menu
Add more content here...


ULTIMA ORĂ. Sălaj versus Satu Mare în barajul pentru promovarea în Liga a III-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Joi, 2 februarie, la Casa Fotbalului s-au stabilit, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. În urma tragerii la sorţii, campioanele Ligii a IV-a din judeţele Sălaj şi Satu Mare se vor duela pentru promovarea în Liga 3


În această dimineaţă, la Casa Fotbalului a avut loc tragerea la sorţi pentru jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, ediţia 2023 – 2024. Vor promova cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF / AMFB.

Jocurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 17 iunie 2023, ora 18.00, respectiv 24 iunie 2023, ora 17.30.

În urma tragerii la sorţi de azi, campioana judeţului Sălaj se va duela echipa care va câştiga Liga a IV-a în judeţul Satu Mare.

În Sălaj, lupta la titlu se poartă în trei. După turul de campionat, liderul campionatului este Luceafărul Bălan, cu 34 de puncte acumulate (11 victorii şi un egal), urmată de Ardealul Crişeni (9 victorii, 2 egaluri şi 1 înfrângere) şi CS Barcău Nuşfalău (9 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri.

În ceea ce priveşte judeţul Satu Mare, aici vorbim despre două serii, câştigătoarele celor două serii urmând a disputa un joc de baraj pentru desemnarea campioanei judeţene.

Momentan, pe primul loc se află două foste divizionare.

Astfel, în Elite A, lider este Recolta Dorolţ (25 de puncte), urmată în clasament de Oaşul Negreşti (24 de puncte) şi Talna Oraşu Nou (22 de puncte).

În cealaltă serie, Elite B, lider este Unirea Tăşnad, grupare de asemenea cu experienţă în Liga a III-a. Fosta divizionară are 26 de puncte, fiind urmată în clasament de Viitorul Vetiş (24 de puncte) şi Olimpia Satu Mare cu 20 de puncte. De menţionat este faptul că Olimpia are cu două jocuri mai puţin disputate decât primele două clasate.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București.  În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, ediţia 2023 – 2024 poate fi consultat AICI.

Celelalte două jocuri de baraj din Regiunea 2 sunt Bihor – Cluj şi Maramureş – Bistriţa-Năsăud.

You may also like

Leave a Comment