Responsive Menu
Add more content here...


Ultima ORĂ! Revoltă în faţa Prefecturii Sălaj. GALERIE FOTO

by Eduard FARCAS
0 comment 2,6K views
A+A-
Reset

Situaţie unică în România! Angajaţii unei primării din Sălaj nu-şi pot primi drepturile salariale din cauza unui scandal între consilierii locali PSD şi primarul PNL, început după ce mai mulţi liberali au trădat şi au trecut în tabăra socialistă


Angajaţii Primăriei Surduc l-au abandonat pe primarul Alin Băbănaş (care este şi preşedintele PNL Surduc) în sediul Primăriei. 15 salariaţi din administraţia comunei de pe malul Someşului au protestat începând cu ora 12.00 pe Platoul din faţa Prefecturii Sălaj. Ei au afişat mesaje de revoltă împotriva consilierilor locali din Surduc.

Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru că în urma unui scandal dintre PNL şi PSD, început de consilierii locali PNL care au dezertat şi au votat pro-PSD, nu îşi pot primi drepturile salariale. La protest au fost prezenţi şi liderii Sindicatului „Civitas” Zalău. Din cauza scandalului din Primărie, se poate ajunge chiar şi la desfiinţarea consiliului local.

Situaţia este fără precedent în România, comuna Surduc fiind singura din ţară unde nu s-au majorat salariile.

Conform noii legi, Consiliul Local este cel care hotărăâte majorarea salarială a personalului din primărie. Astfel, dacă Consiliul Local Surduc nu se întruneşte, bugetarii din comună rămân cu salariile actuale.

Începutul certurilor – trei liberali au „dezertat” şi au susţinut PSD-ul

Scandalul din Consiliul Local Surduc a început în luna martie, când a fost convocată o şedinţă de consiliu local în care ra pe ordinea de zi apropbarea proiectului de buget.

Proiectul de buget a trecut, însă trei liberali au votat alături de PSD-işti împoriva proiectului propus de primar. Cei trei liberali au fost apoi excluşi din PNL Surduc, iar primarul a întocmit trei proiecte de hotărâre prin care cei trei dezertori să fie daţi afară din Consiliul Local Surduc şi înlocuiţi cu următorii trei de pe listă.

Cei trei nu au putut fi însă înlocuiţi pentru că, consilierii locali ai PSD nu s-au mai prezentat la sedinţele consiliului local.

 

You may also like

Leave a Comment