Responsive Menu
Add more content here...


UDMR și PSD au declarat război candidatului din Bocşa condamnat pentru corupţie

by Eduard FARCAS
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Candidații Demyen Istvan și Ioan Cosma au depus la Judecătoria Zalău o contestație împotriva lui Ioan Barou, fostul liberal condamnat la închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție


Demyen Istvan, primarul în funcție al Primăriei Bocșa, ales pe listele UDMR și Ioan Sorin Cosma, candidatul PSD au depus ieri, 17 august, o contestație la Judecătoria Zalău privind Legea Electorală și candidatura lui Ioan Barou la Primărie.

Contestația a fost respinsă însă de judecători în cursul zilei de astăzi, astfel că Ioan Barou se află pe lista de candidaţi la Primăria Bocşa din calitate de independent susţinut de PNL.

Ioan Barou a fost primar al comunei din partea PNL, însă şi-a peirdut sprijinul politic după ce a fost condamnat la închisoare. Acum a revenit şi poate candida, însă o face doar independent, cu sprijinul PNL.

Amintim că la sfârșitul anului 2013, Ioan Barou a fost condamnat de catre magistrații Judecătoriei Zalău la patru ani de închisoare cu executare, dupa ce l-au găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat infracțiunilor de corupție și de fals intelectual, în legatură directă cu infracțiunile de corupție.

Ioan Barou a formulat apel la Curtea de Apel Cluj. În data de 5 noiembrie, Curtea de Apel a desființat sentința Judecatoriei Zalau, dispunând alte pedepse. Edilul din Bocșa a primit o pedeapsă mult mai blândă, mai exact un an și şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani și șase luni, scăpând astfel de cei patru ani de închisoare cu executare. Ioan Barou a fost destituit la începutul lunii mai a anului 2015 prin ordin de prefect, în aceiași zi în care a fost demis și primarul Jiboului, Eugen Bălănean.

You may also like

Leave a Comment