Responsive Menu
Add more content here...


Turiștii români pot călători în Turcia doar cu buletinul

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei

by Mihai POP
0 comment 185 views
A+A-
Reset

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maximum 90 de zile, potrivit unui decret semnat de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională”, se arată în decret.

Decretul a fost semnat de către preşedintele turc Erdogan în contextul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Ankara, scrie G4media.

Până în prezent, cetățenii români erau nevoiți să aibă pașaport cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia. Nu se permitea intrarea cu cartea de identitate românească.

Turcia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români.

You may also like

Leave a Comment