Responsive Menu
Add more content here...


Tunyogi Ferencz, delegat la primul meci interţări la nivel de seniori. Zălăuanul va arbitra la duelul dintre Belgia şi Serbia

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 139 views
A+A-
Reset

Arbitrul asistent va face parte din brigata condusă de centralul Marian Barbu, urmând a fi coleg la margine cu George Neacşu


Tunyogi Ferencz este singurul arbitru sălăjean pe lista FIFA şi doar al doilea din judeţul nostru cu o asemenea calitate, după Ioan Onicaş. Ascensiunea lui Ferencz a fost fulminantă, iar în acest an a devenit arbitru asistent internaţional. A arbitrat în Conference League, dar şi la meciuri interţări la categoria de vârstă U21. Acum, Tunyogi Ferencz face pasul cel mare şi va arbitra, în premieră, un meci interţări la nivel de seniori.

Este vorba despre duelul dintre Belgia şi Serbia ce va avea loc azi, de la ora 21.45 pe Kind Baudouin Stadium din Bruxelles. Chiar dacă este un meci amical, pentru arbitrul zălăuan va reprezenta debutul la un meci interţări la nivel de seniori.

Brigada de arbitri va fi condusă de centralul Marian Barbu, ajutat de asistenţii George Neacşu şi Tunyogi Ferencz. Arbitru de rezervă o să fie Marcel Bîrsan.

Înainte de acest meci, arbitrul zălăuan a fost delegat şi la o partidă din grupele Conference League, duelul dintre HŠK Zrinjski Mostar (Bosnia & Herţegovina) şi Legia Varşovia (Polonia).

În carieră, Tunyogi Ferencz a arbitrat peste 90 de meciuri la nivelul Ligii 1. Primul meci internaţional a fost în 2021, Inter Milano – Real Madrid, din grupele Youth League. De atunci, a mai bifat alte două meciuri din Youth League, precum şi trei meciuri de calificare la Campionatul European U17.

Şi-a început cariera în 1999, a promovat în 2006 în Liga 3, iar în  2009 promova în Liga 2.

Debutul în prima ligă avea loc în 2017, iar cel oficial, în lotul primei ligi, în 2019.

You may also like

Leave a Comment