Responsive Menu
Add more content here...


Trei sportive de la Cristian Dojo Zalău, medaliate la Campionatul European

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 158 views
A+A-
Reset

Carina Ciupe, Iris Bolduţ şi Ayana Nistor au urcat pe podium la Europenele din Ungaria. Şi Celia Stejeran a avut o prestaţia foarte bună, însă, din păcate, nu a fost încununată şi cu o medalie. Antrenorul Cristian Bolduţ s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute de elevele sale


Carina Ciupe, Iris Bolduţ, Ayana Nistor şi Celia Stejeran sunt sportivele de la ACS Cristian Dojo Zalău care s-au calificat la Campiontul European din Ungaria. Carina, Iris şi Celia veneau din postura de campioane naţionale, titluri câştigate la Baia Mare, în urmă cu aproximativ 2 luni. Ayana obţinuse două locuri 2 la kata şi kumite. Europeanul din Ungaria s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute la categoriile de vârstă U16, U18 şi U20.

Fetele noastre au avut o comportare foarte bună. Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Carina Ciupe. Sportiva de la Cristian Dojo a obţinut locul 2 la U16, în proba de kata. Însă, antrenorul Cristian Bolduţ este de părere că eleva sa ar fi meritat titlul european, însă, arbitrii au fost de altă părere.

În proba de kumite, tot la U16, Iris Bolduţ a fost singurul sportiv român care a reuşit să urce pe podium. Fiica antrenorului Cristian Bolduţ a reuşit două victorii de senzaţie în faţa unor sportive din Bulgaria şi Polonia, cea din urmă fiind a doua ţară din lume ca număr de practicanţi de karate kyokushin, după Japonia.

Ajunsă în semifinale, Iris s-a duelat cu o sportivă din Ungaria. Sălăjeanca a făcut un meci bun, însă, a pierdut şi a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3.

“În prima repriză, Iris a avut o lovitură de picior la capul adversarei, însă, arbitrii nu au văzut-o. Au intrat în repriză suplimentară, Iris controla meciul, dar în ultima secundă, sportiva din Ungaria a aplicat o lovitură de picior la capul lui Iris şi a câştigat meciul”, spune Cristian Bolduţ, cel care este şi antrenorul lotului naţional de kata.

La categoria de vârstă U18, Ayana Nistor a avut o prestaţie foarte bună, mai ales că a evoluat şi accidentată.

De cel puţin 6 luni, sportiva se pregăteşte cu genunchiul bandajat, având o ruptură parţială de menisc, pentru aceste Europene. Eforturile sale au fost răsplătite, sportiva câştigând medalia de bronz la kumite.

Celia Stejeran s-a clast pe locul 5, în ciuda unor meciuri foarte bune.

“Celia este cel mai muncitor copil pe care l-am văzut eu în cariera mea de antrenor. Fata asta este un exemplu de determinare şi motivare cum rar găseşti. A ajuns în sferturi, unde a luptat cu o sportivă din Lituania care a şi ieşit campioană europeană, dar a făcut un meci absolut superb. Mie de pe margine mi s-a părut că meciul era maxim un egal şi să le mai dea o repriză suplimentară. Din păcate, arbitrii, din punctul meu de vedere, au văzut alt meci şi au dat victoria pentru lituaniancă”, spune Cristi Bolduţ.

La final de concurs, România s-a clasat pe locul 6 pe naţiuni (12 medalii), după campioana Ucraina, Polonia, Lituania, Ungaria şi Bulgaria.

“Fetele au depus un efort uimitor şi calificându-se pentru Campionatul European a fost din start o bucurie, dar şi un target de atins. Toate au confirmat într-un mod foarte frumos. Noi, ca şi club din Zalău ne întoarcem de la Europene cu trei medalii. Nu pot decât să fiu super încântat şi super mulţumit de rezultatele lor. Asta arată că avem potenţial şi valoare şi că ce-am făcut până acum în zona de pregătire şi de competiţie am făcut bine. Numărul de medalii este satisfăcător spre mulţumitor. Nu ne rămâne decât să încercăm să ducem această generaţie spre seniori”

Cristian Bolduţ – antrenor ACS Cristian Dojo Zalău

You may also like

Leave a Comment