Responsive Menu
Add more content here...


Trei sălăjence, în lotul lărgit al Naţionalei de cadete

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Karina Ghinea, Mara Pop, ambele de la CSS Zalău şi Ştefania Mocuţ de la CSS 2 Baia Mare au fost convocate să participe la începutul lunii februarie la acţiunile lotului naţional de cadete la Sfântu Gheorghe


Nimeni nu se naşte învăţat şi nici la performanţă în sport nu poţi să ajungi fără juniorat. Cea mai importantă parte a carierei unui sportiv este perioada formării acestuia, junioratul, bineînţeles. În acest articol ne referim la handbal şi la sportivii care practică acest sport, desigur, raportat la judeţul nostru. Avem o singură echipă de senioare, HC Zalău care ne reprezintă în Liga Florilor şi CSS Zalău, care participă cu două echipe în Campionatele Naţionale, una la junioare III şi una la junioare II, ambele la handbal feminin.

În ceea ce priveşte activitatea echipelor de junioare, în acest sezon rezultatele celor două echipe ne dau speranţe că  suntem pe drumul cel bun şi meci de meci sunt câteva jucătoare care se remarcă, cum ar fi Karina Ghinea, Mara Pop, Bianca Baczo sau Beatrice Roş.

Sigur, asta nu înseamnă că celelalte sportive nu sunt de valoare sau că nu au potenţial, a nu se interpreta greşit. Totuşi, acestea s-au remarcat în mod special, iar la începutul lunii noiembrie 2018, Karina Ghinea, Mara Pop şi Bianca Baczo chiar au partipiat la un trial de selecţie pentru lotul naţional, la Baia Mare.

Primele două au impresionat şi la începutul lunii februarie au fost convocate în lotul lărgit al Naţionalei României de cadete. Din lotul lărgit al Naţionalei de cadete face parte şi Ştefania Mocuţ, fostul portar de la CSS Zalău, plecat între timp la CSS 2 Baia Mare.

Cele trei sălăjence se vor pregăti la lotul naţional sub comanda antrenoarelor Carmen Buceschi şi Elena Rădoi, iar în prima săptămână din februarie, echipa va efectua un stagiu de pregătire la Sfântu Gheorghe.

Dacă cele trei sălăjence vor impresiona la acţiunea din judeţul Covasna, acestea vor fi reţinute la lot. Să spunem că aceste convocări nu sunt deloc surprinzătoare, mai ales că atât Karina Ghinea, cât şi Ştefania Mocuţ au cochetat cu Centrul Naţional de de Excelenţă de la Braşov, acolo unde prima încă se află şi se pregăteşte.

În ceea ce o priveşte pe Mocuţ, “portăriţa” a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Baia Mare şi evoluează pentru CSS 2 Baia Mare din finalul anului trecut.

“Suntem mândri că reuşim să promovăm jucătoare şi să mai dăm câte o sportivă către loturile naţionale, chiar şi doar în lotul lărgit. Să sperăm că vor face faţa la acţiunile lotului şi că vor rămâne definitiv acolo. Asta este speranţa noastră”, ne-a spus Gabriela Muntean, antrenoarea junioarelor III la CSS Zalău.

You may also like

Leave a Comment