Responsive Menu
Add more content here...


Trei handbaliste de la CSS Zalău vor participa la un trial pentru LOTUL NAŢIONAL

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Datorită prestaţiilor bune din acest sezon pentru echipele junioarelor II şi junioarelor III de la CSS Zalău, Karina Ghinea, Mara Pop şi Bianka Baczo au fost selecţionate pentru o acţiune la Baia Mare, care are scopul selectării jucătoarelor pentru lotul naţional


Chiar dacă rezultatele din ultima perioadă ale grupelor de handbal feminin de la CSS Zalău nu sunt la nivelul aşteptărilor, antrenorii Gabriela Muntean, Dan Pavel şi Raluca Nicolae dau tot ce au mai bun pentru a pregăti micuţele handbaliste să facă pasul spre cel mai înalt nivel.

Sigur, pentru aceasta nu depinde doar de antrenori, ci şi de sportivi, de dorinţa acestora de a ajunge să evolueze la cel mai înalt nivel şi de seriozitatea de care dau dovadă.

Totuşi, atât echipa junioarelor II, cât şi cea a junioarelor III sunt pe drumul cel bun, iar elevele lui Dan Pavel chiar au reuşit să termine prima parte a campionatului pe podium, pe locul 3, în timp ce elevele Gabrielei Muntean şi a Ralucăi Nicolae au contabilizat trei victorii şi un egal, în primele şapte etape, ocupând locul 6.

Însă, trebuie să remarcăm şi prestaţiile individuale, deoarece meci de meci, Karina Ghinea şi Mara Pop sunt cele mai bune marcatoare ale Zalăului, în timp ce Bianka Baczo a ieşit şi ea în evidenţă prin lucruri care se văd mai puţin pe statistică.

Astfel, prestaţiile celor trei au fost remarcate şi de cei de la Federaţia Română de Handbal, iar cele trei handbaliste au fost convocate să participe la un trial pentru selecţia lotului naţional de cadete.

Acţiunea va avea loc la Baia Mare, în perioada 9 – 11 noiembrie. Fetele se vor prezenta vineri, la Hotel Seneca, începând cu orele 17.00.

De altfel, trebuie menţionat faptul că Karina Ghinea este componentă a Centrului de Excelenţă de la Braşov. Să mai spunem faptul că anul trecut, CSS Zalău a mai propus trei jucătoare pentru selecţie la lotul naţional, Andrada Groza, Dalia Rus şi Natalia Iepan, însă acestea nu au corespuns criteriilor de talie.

Cu această problemă nu se vor confrunta Ghinea, Baczo şi Pop, având în vedere că prima măsoară, 1,74 m, a doua 1,78 m şi ultima, 1,80 m, toate având aceeaşi vârstă, 14 ani.

“La această acţiune de trial, catedra de handbal a propus cele trei jucătoare în urma evoluţiei şi a progresului lor sportiv precum şi datorită dezvoltării lor fizice, toate trei fiind jucătoare de talie. Cele trei sportive sunt născute în 2004 şi considerate de noi jucătoare de mare perspectivă. Karina Ghinea este componentă a Centrului de Excelenţă de la Braşov din acest an. La acţiuni de acest gen, CSS Zalău a participat şi anul trecut cu trei sportive cu certe calităţi dar care nu au corespuns cristeriilor de talie”, ne-a spus Gabriela Muntean.

Pe această cale, redacţia noastră le urează baftă celor trei handbaliste la acţiunea de selecţie de la Baia Mare.

You may also like

Leave a Comment