Responsive Menu
Add more content here...


Trecutul și prezentul de la HC Zalău vin din… Tunisia!?

by Călin ONICAŞ
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Colege la Naţionala Tunisiei, Aya Ben Abdallah  şi Mouna Jlezi au fost miercuri adversare, în ultimul meci al Zalăului din acest an, cel cu Măgura Cisnădie. Din păcate pentru noi, Mouna Jlezi a fost cea care s-a bucurat acum pentru cele trei puncte. Oricum, reîntâlnirea dintre cele două africane a fost plină de emoţii

Ani la rând, HC Zalău a fost una dintre puţinele formaţii din Liga Naţională fără straniere. În ultimele sezoane, la poalele Meseşului au poposit mai multe handbaliste dn străinătate.

Şi în acest moment, echipa Zalăului are în componenţă nu mai puţin de patru straniere: ucrainencele Adriyana Naumenko şi Tatyana Oleksandra Prycop, sârboiaca Emilija Lazic şi, din acest sezon, pe tunisianca Aya Ben Abdallah.

Ultima achiziţie vine din Africa – jucătoarea de 26 de ani evoluează pe postul de inter dreapta şi a jucat cu Naţionala Tunisiei la Campionatul Mondial şi la Cupa Africii.

Chiar dacă a ratat startul din această stagiune, din cauza unor probleme cu viza, Aya Ben Abdallah s-a acomodat deja la HC Zalău. În mai multe meciuri, ea a fost una dintre cele mai bune marcatoare ale echipei pregătite de Gheorghe Tadici.

La partida cu Corona Braşov din week-end-ul trecut, tunisianca a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu 8 reuşite. Pentru prestaţia din meciul de sub Tâmpa, Aya a fost nominalizată de Federaţie în echipa etapei!

Miercuri, în ultima partidă a anului, HC Zalău a întâlnit Măgura Cisnădie. Pentru jucătoarea din Africa, meciul a fost unul mai special, deoarece ea s-a duelat cu o prietenă bună, e vorba de colega de la Naţionala Tunisiei: Mouna Jlezi! Altfel spus, handbalista care a îmbrăcat şi ea tricoul Zalăului timp de două sezoane, în perioada 2020 – 2022.

De data aceasta, Mouna Jlezi a fost cea care s-a bucurat pentru câştigarea celor trei puncte. Aya Ben Abdallah a marcat doar un gol, dar suntem siguri că handbalista din Africa va ajuta mult mai mult echipa şi ea va deveni una dintre tunurile de foc ale formaţiei HC Zalău!

You may also like

Leave a Comment