Tranzacția anului 2024! Orange România va fuziona cu fostul Romtelecom

by Mihai POP
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Cu o dezvăluire uluitoare vineri seara, Orange România a anunțat oficial fuziunea cu Romtelecom, fostul monopol din domeniul telefonic fix. Această tranzacție este cea mai importantă pe piața telecomunicațiilor din România


Operatorul de telefonie mobilă Orange România a anunţat vineri seara fuziunea cu fostul monopol din telefonia fixă Romtelecom.

Cea mai recentă mișcare strategică își propune să redefinească peisajul telecomunicațiilor din România și să consolideze poziția Orange pe piața locală. Potrivit declarațiilor oficialilor companiei, semnarea acestui acord reprezintă un pas semnificativ către realizarea obiectivului de a deveni un operator telecom convergent complet pentru clienții rezidențiali și de afaceri.

 “Astăzi este o zi foarte importantă pentru Orange România şi Orange Romania Communications, iar semnarea acestui acord ne va consolida poziţia pe piaţa românească şi ne va aduce mai aproape de fi un operator telecom convergent complet pentru clienţii noştri rezidenţiali şi de afaceri. Vreau să mulţumesc pentru această realizare Guvernului României, partenerul nostru cheie, şi echipelor noastre implicate” a comentat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepreşedinte executiv, CEO al Orange în Europa.

În urma fuziunii dintre cei doi operatori, statul român prin Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va deţine o cotă parte de 20% din acţiunile noii entităţi.

“Suntem cu adevărat încântaţi să anunţăm încheierea unui asemenea acord strategic pentru Orange România, care marchează un moment crucial în istoria companiei şi confirmă încrederea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării în ambiţiile noastre strategice, în proiect şi în echipă. Acum, cu forţele unite, accelerăm către împlinirea scopului comun: să fim prima opţiune pentru serviciile fixe-mobile în România”, a declarat Julien Ducarroz, CEO, Orange România.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în prima jumătate a anului 2024.

Sursa: Ziarul Financiar

You may also like

Leave a Comment