Responsive Menu
Add more content here...


Transport ilegal de ovine provenite de la o fermă din Sălaj, depistat în județul Mureș

by Mihai POP
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Inspectorii DSVSA Mureș au depistat ieri, 26 aprilie, un camion plin cu oi care nu avea nici un document valabil nici pentru transport, nici pentru animale


Potrivit reprezentanților DSVSA Sălaj, camionul de miei a fost oprit în județul Mureș, ieri după-masă de inspectorii veterinari de la DSVSA Mureș.

DSVSA Mureș a luat decizia și au întors camionul la locul de origine adică în Sălaj, mai exact în comuna Cuzăplac.

Mieii erau îmbarcați cu destinația Centru de colectare ovine pentru export. DSVSA Mureș a aplicat o sancțiune transportatorului.

DSV Sălaj a declașat un amplu control în teritoriu pentru a vedea originea mieilor, un control la circumscrițtia sanitar-veterinară pentru furnizorul secundar de crotalii.

Urmează ca mieii să ajungă înapoi în exploatația de origine și se va aplica amenzi contravenționale atât la medicului veterinar din circumscripție, cât proprietarului celor 80 de miei.

Șoferul din Tulcea s-a ales cu amendă, dar și cu dosar penal

„Ieri, 26 aprilie, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției de  Poliție Rurală nr. 5 Miercurea-Mirajului au oprit în trafic pe DJ 1051 D, pe raza comunei Acățari, un autoutilitară care era înmatriculată în jud. Tulcea și care era condusă de un bărbat de 39 de ani din același județ.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul transporta mai multe ovine, aprox. 80, fărăr a deține documentele sanitar-veterinar legale. Polițiștii au aplicat două amenzi contravenționale în cuantum de 2.700 lei. De asemenea au fost sesizați reprezentanții DSVSA Mureș pentru verificări de specialitate și luarea măsurilor prevăzute de lege.

Totodată, șoferul respectiv a prezentat o adeverință emisă de angajator, iar în urma verificărilor făcute de polițiști s-a constat că aceasta era falsă. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, subinsp. Emanuela Fărcaș.

You may also like

Leave a Comment