Toamna se numără bobocii, iarna îi pui să protesteze, la primăvară și la vară îi trimiți la urne să voteze

by Tiberius NICODA
0 comment 137 views
A+A-
Reset

Motto:” Un patriot autentic trebuie să fie mereu gata să-și apere patria împotriva guvernului sau.” – Edward Abbey –

Proteste și revendicări în toată țara și pe toate segmentele societății oamenii nemulțumiți care cer și revendică ceea ce își doresc. Acuma li se pare unora momentul potrivit, că doar suntem în an electoral

Întotdeauna într-un contract, afacere sau înțelegere între părți, onest ar trebui și la modul empatic, negustoresc și mutual, nu mutalău, ar trebui să conștientizăm ca parte a cererii – solicitării, cât putem da, ce oferim, la schimb cu ceea ce cerem și ce pretindem.

Actul ofertei și solicitării, adeseori e pervertit și de clauze și interese perfide și ascunse în pretențiile formulate, cât și de oferte făcute fără absolut nicio acoperire.

Așa și-n cazul grevelor, revendicărilor și a protestelor, cu atât mai mult, cu cât acestea sunt făcute la strâmtoarea uneia dintre părțile care negociază un beneficiu care aproape întotdeauna nu este și în favoarea părții adverse.

Astfel, aceste – înțelegeri și promisiuni – au iz ca și pornite fiind din celebrul citat al lui Otto von Bismarck: “Niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri”.

Cu lideri cu căciuli albe sau nu, cu steaguri de diverse culori, sau cu izmenele în vârf de băț, cel mai important lucru pentru aceia, marea masă a celor care revendică și protestează în datoria lor primordială, este aceea de a nu fi botaniști, manipulabili și mai ales onești și rezonabili în cererile lor.

Nu de alta, dar să nu ne furăm unii, altora, căciula!

You may also like

Leave a Comment