Responsive Menu
Add more content here...


Titi Nicolae, un fotbalist de renume al echipelor Poli Timișoara şi Armătura Zalău, învins de o boală cruntă

by Lucy Kallo
0 comment 103 views
A+A-
Reset

Fostul mijlocaș s-a stins din viață la doar 61 de ani, în urma unei boli nemiloase. Acesta a rămas în sufletul iubitorilor de fotbal de la poalele Meseşului după un sezon bun în anii ’80, în tricoul formaţiei Armătura Zalău, cu care a evoluat în Divizia B

Nicolae Titi, un „polist înrăit cu părul de aur”, cum îi mai spuneam și alții, ar fi împlinit 62 de ani pe 13 noiembrie.

S-a născut în localitatea Ciacova, județul Timiș. A fost titular încă din tinerețe, ajungând un important jucător cu rezultate notabile la echipa Politehnica Timișoara.

Mijlocașul s-a făcut remarcat prin dinamism și spirit tânăr, care i-au bifat în palmares Cupa României, după o finală de pomină cu Steaua Bucureşti (scor 2-1). În cariera fotbalistică, Nicolae Titi a avut nenumărate meciuri memorabile, în tricoul unor formaţii precum CFR Timișoara (1977-1978, 1978/’79), Poli Timișoara (1979 – 1986), Metalul Bocșa (1985-1986), Armătura Zalău (1986/1987), ASA Progresul Timișoara (1987/1988), Strungul Arad (1987-1989) și IURT Lugoj (1988-1989).

La poalele Meseşului, Titi Nicolae a prins o perioadă bună, în care Armătura Zalău evolua cu succes în Divizia B. În sezonul 1986 – 1987, acesta a făcut parte dintr-un lot varolos, din care făceau parte portarii Vasile Feher, Doru Gheţe şi jucătorii de câmp Sorin Chifa, Petre Ciobanu, Aurel Petrean, Costel Nuţu, Mircea Murar, Grigore Păşcuţă, Robert Nagy, Iancu Păturică, Ioan Meleg sau Romică Predeanu. Antrenor era Dumitru Nicolae.

După ce a agăţat ghetele în cui, s-a stabilit în satul Ghilad, județul Timiș. Îi plăcea să aibă mereu grijă de gospodărie, de familie, iar una din pasiunile lui dragi era pescuitul.

În ultima vreme s-a luptat cu o boală nemiloasă, însă din nefericire corpul său a cedat. A fost înmormântat sâmbătă 15 octombrie, la Ghilad.

Este trist să pierzi un om de aur. Un jucător cu o pasiune de nedescris și care nu uita niciodată să glumească. Ne-a dat exemplu de curaj și forță, luptând de câțiva ani cu boala. Un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă un gol imens.

Drum lin spre ceruri, Titi Nicolae!

You may also like

Leave a Comment