Responsive Menu
Add more content here...


Tineretul de la HC Zalău, aproape de un rezultat pozitiv la debutul în Campionatul Naţional

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 75 views
A+A-
Reset

Fetele pregătite de Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu au făcut un meci bun în faţa Coronei Braşov şi la final sălăjencele au pierdut la un singur gol diferenţă. Trebuie remarcată, însă, revenirea Zalăului care în minutul 38 era condusă la 10 goluri diferenţă


Formaţiile din Liga Florilor sunt obligate să aibă şi o echipă de tineret începând cu acest sezon. Campionatul Naţional de Tineret a debutat la finele săptămânii trecute, iar HC Zalău a debutat pe teren propriu, în compania celor de la Corona Braşov. A fost primul joc oficial al echipei pregătite de antrenoarele Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu.

Echipa de tineret de la HC Zalău este formată 90 la sută din jucătoare din judeţul Sălaj, handbaliste crescute la HC Valeria Motogna şi CSS Zalău. Pentru această formaţiei sunt eligibile şi câteva jucătoare de la echipa mare, în frunte cu Krisztina Toth.

De altfel, centrul Zalăului a făcut un meci mare cu Corona Braşov, fiind cea mai bună marcatoarea a sălăjencelor. Deşi cu mai puţin de 24 de ore înainte evolua la Brăila, pentru echipa mare, Toth a evoluat şi pentru echipa de tineret, reuşind 16 goluri, 8 de la 7m.

Andreea Serencu a făcut şi ea un meci bun, reuşind 9 goluri pentru sălăjence. Cât despre joc, acesta a fost controlat de Corona Braşov în prima parte, iar în minutul 38, braşovencele conduceau cu 29 – 19, pe terenul Zalăului.

Însă, finalul de joc a aparţinut fetelor Valeriei Motogna şi Ralucăi Ionaşcu care s-au apropiat periculos şi chiar au fost aproape de un rezultat pozitiv la debutul în campionat. Însă, timpul s-a scurs şi partida s-a încheiat cu scorul 36 – 37, în favoarea echipei din Braşov.

A fost un prim meci promiţător, în faţa unui public numeros, venit să susţină echipa de tineret a Zalăului.

Campionatul de Tineret este structurat în două Serii. HC Zalău face parte din Seria A, alături de Minaur Baia Mare, Măgura Cisnădie, SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistriţa, CNE Sf. Gheorghe, Corona Braşov şi CNE Rm. Vâlcea.

Din Seria B fac parte Gloria Buzău, CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti, Dunărea Brăila, Dacia Mioveni, SCMU Craiova şi CSM Tg. Jiu.

HC Zalău – Corona Braşov 36 – 37 (17 – 22)

HC Zalău: Sara Rus, Alexandra Popescu, Kata Kovacs – Krisztina Toth (16 goluri), Andreea Serencu (9), Ioana Danilescu (4), Alexia Gherghe (4), Bianca Cozma (1), Miruna Labo (1), Daria Puşcaş (1), Miriam Bala, Daria Sandru, Beatrice Roş, Alexandra Palic-Toma şi Alesia Grindean. Antrenori: Valeria Motogna şi Raluca Ionaşcu

You may also like

Leave a Comment