Responsive Menu
Add more content here...


Thiago Suarez, cel mai eficient atacant din Divizia A1

Cubanezul de la SCM Zalău a încheiat sezonul ca fiind cel mai eficient atacant din campionat! Thiago a terminat sezonul cu un procentaj de 66% de atacuri câştigate din numărul atacurilor încercate

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 413 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a avut parte de un sezon de vis. Deşi totul părea a fi un coşmar, Zalăul s-a calificat în play-off în ultima etapă, iar în partea a doua a sezonului a făcut senzaţie. A eliminat SCMU Craiova şi Steaua Bucureşti, reuşind să câştige o partidă şi cu Arcada Galaţi.

Rezultatul echipei este unul extraordinar, echipa încheind campionatul pe locul 5, poziţie ce asigură calificarea în cupele europene.

De-a lungul acestui sezon dificil, dar totuşi frumos s-au remarcat şi mai mulţi jucători, iar unul dintre aceştia este tânărul Thiago Suarez Mendoza. Centrul în vârstă de doar 19 ani a fost cel mai eficient atacant din Divizia A1 în acest sezon. Voleibalistul ce măsoară 2.12 m înălţime are procentaje foarte bune, încheind sezonul pe primul loc într-un top al eficienţei, realizat de Federaţia Română de Volei. 

Concret, Thiago are un procentaj de 66 la sută. Are 202 atacuri câştigate din 307 încercate. Următorul clasat în acest top este vedeta Rapidului – Amir Ghafour – cu un procentaj de 54 la sută! Ce-i drept, Ghafour are 475 de atacuri câştigătoare din 883 încercate. De la SCM Zalău, următorul jucător în acest top este Pedro Pinto Cardoso, pe locul 27, cu 46 la sută procentaj.

Născut la data de 15 septembrie 2004, Thiago Suárez Mendoza a început să practice voleiul în ţara natală, Cuba. S-a remarcat rapid la echipa Pinar Del Río, pentru care a evoluat timp de două sezoane, iar din vara trecută evoluează la SCM Zalău.

Din acest top fac parte toţi voleibaliştii care au punctat, indiferent de postul pe care evoluează, iar voleibalistul Zalăului se află pe primul loc.

You may also like

Leave a Comment