Responsive Menu
Add more content here...


Teste GRATUITE Babeș-Papanicolaou și HPV la Jibou. Un test de 5 minute pentru 5 ani de LINIȘTE

by Mihai POP
0 comment 113 views
A+A-
Reset

Până la data de 10 noiembrie 2023, la Policlinica din Jibou se organizează pentru femei o testare gratuită Babeș-Papanicolau, investigația care vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau maligne ale colului uterin


Doamnele și domnișoarele sunt aşteptate până pe data de 10 noiembrie 2023, la Jibou, să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, HPV și mamografii, program dedicat promovării prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

UN TEST DE 5 MINUTE, PENTRU 5 ANI DE LINIȘTE

Sunt așteptate toate doamnele (asigurate sau neasigurate) care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani

Pentru programări sunați la numărul de telefon 0215 277 598. Vor fi testate și femeile care nu au programare. Cele cu programare vor avea prioritate. 

Condiţii de testare

  • Testul Babeş-Papanicolaou se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani 
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală 
  • Nu sunt eligibile femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin 
  • Nu sunt eligibile femeile care au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud)

Ce este HPV?

HPV este un virus care produce o infecție transmisă prin contact sexual, cunoscut sub denumirea de Human Papiloma Virus (limba engleză) sau Virusul Papiloma Uman (limba română). Majoritatea persoanelor active sexual se pot infecta la un moment dat pe parcursul vieții lor.

Există peste 100 de tipuri de HPV. Aceste tipuri sunt fie de risc scăzut și pot să cauzeze veruci (condiloame) genitale, fie de risc înalt, caz în care pot să provoace leziuni precanceroase ale colului uterin, care dacă nu sunt depistate și nu sunt tratate la timp, se pot dezvolta lent în cancer de col uterin.

Infecția cu HPV nu prezintă simptome. Pentru a depista infecția cu HPV, este important ca femeile să se testeze periodic.

You may also like

Leave a Comment