Terapie prin zâmbet – Patronul unei cafenele a vrut să ofere hrană celor nevoiași. Doi pensionari s-au apropiat și e ireal ce s-a întâmplat

by Mihai POP
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Patronul unei cafenele din Târgu Mureș, un model ce ar putea fi preluat și de agenții economici din Sălaj, acesta a vrut să ofere câteva pachete cu mâncare celor nevoiași. Pachetele au fost lăsate pe treptele localului, iar doi pensionari s-au apropiat. Ce a urmat e de-a dreptul uimitor


Patronul unei cafenele a avut inițiativa de a oferi pachete cu mâncare celor nevoiași. Aceste pachete au fost plasate cu grijă pe treptele localului, iar surpriza a venit când doi pensionari s-au apropiat.

Povestea începe cu un tânăr antreprenor care, după deschiderea cafenelei sale, a constatat că are surplus de produse de patiserie la finalul zilei.

Inspirat de ideea de a ajuta, a decis să nu le arunce și să le ofere celor care aveau nevoie. Astfel, Marius, antreprenorul, a grupat prăjiturile în pachete, le-a plasat pe trepte și lângă ele a pus un bilet cu mesajul: “Dacă ți-e foame!”

Chiar dacă toată întâmplarea a fost în județul Târgu Mureș, ar putea fi un model preluat și de patronii din Sălaj.

”Nu a fost ceva premeditat. Nu ne-am gândit să ne facem reclamă, cum am fost acuzați de unii. Pur și simplu, la finalul zilei în care deschisesem cafeneaua, ne-am trezit că ne rămăseseră mai multe produse de patiserie. «Ce-ar fi să le scoatem în fața ușii? Sunt foarte mulți oameni nevoiași, poate cineva va veni și le va lua», ne-am zis”, povestește tânărul antreprenor.

Între timp, doi pensionari au trecut prin fața localului și s-au uitat lung la mâncare. Bătânii au cerut să ia porțiile de prăjituri pentru a-și hrăni cei trei nepoți. Însă au simțit să facă ceva pentru ele, nu să le ia degeaba. Ceea ce a urmat este un exemplu demn de urmat.

Doi pensionari au făcut un gest cum rar mai vezi

„Ne-au rugat frumos dacă pot face curățenie pentru a lua acele produse. Nu au venit doar să le ia și să plece, au vrut să facă un serviciu pentru ele. Cred că în România lumea e bună, dar nu știe, în cea mai mare proporție. Oamenii nu știu să dăruiască”, a adăugat tânărul conform republica.ro.

Marius Mare, coproprietar al cafenelei Crown Coffee din Târgu Mureș a explicat că gestul a devenit un obicei. Aproape în fiecare zi, lasă pe treptele cafenelei mâncare pentru cei nevoiași.

Facem asta din prima zi, de când am deschis cafeneaua, în 16 ianuarie 2017”, explică gestul Marius Mare, coproprietar al cafenelei Crown Coffee.

Sursa: Sărbători

You may also like

Leave a Comment