Infrastructura Municipiului Zalău începe să se dezvolte de la an la an, cu ajutorul fondurilor primite de la Guvern. Administraţia continuă planul început acum trei ani, plan care vizează mărirea capacităţii de circulaţie în Zalău şi de a diversifica rutele.
Bulevardul Mihai Viteazul se va moderniza cu fonduri alocate de Guvern prin Programul “Anghel Saligny”, aşadar se va mări capacitatea acestuia și se va asigura o circulație confortabilă.
Planul acesta de creare a noi rute alternative, conţine mai multe puncte cheie. Astfel că, administraţia a început să lucreze la deschiderea de noi legături între centrul orașului și arterele mari de mobilitate, şi anume la tronsoanele șoselei ocolitoare și, mai departe, spre viitoarea autostradă. Totodată, se creează şi noi legături între cartiere, una dintre ele va fi între cartierul Meseș, peste deal, până în cartierul Sărmaș.
O rută modernizată pentru circulație fluentă până la tronsonul de centură care este finalizat, va fi pe strada Andrei Mureșanu, prin George Coșbuc și Războieni.
Altă rută modernizată, paralelă cu bulevardul, coridor de mobilitate cu finanțare europeană, începe de la centură, cu strada Valea Miții, va continua cu strada Simion Bărnuțiu, cu strada Maxim Gorki, cu strada Cloșca, cu strada Nicolae Titulescu, prin strada Coșbuc și cu strada Parcului, unde se ajunge în Centru, la Primărie, pe strada 22 Decembrie și pe Gheorghe Doja, apoi pe strada Eminescu până pe strada Vânătorilor.
În sud, unde se construiește acum noul tronson al centurii, va fi o legătură modernizată de pe strada Vânătorilor, prin Freziilor, Morii și ieșire în strada 22 Decembrie, fosta Crasnei.
Un alt culoar de mobilitate modernizat cu bani europeni, pe cealaltă parte a bulevardului, va fi de la intrarea în Zalău dinspre Cluj pe Corneliu Coposu (fosta Republicii), continuând cu strada Kossuth, cu Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu până la blocul Dalia. Mai apoi se continuă cu strada Fabricii până la gară prin strada Industriilor și legătura la cel de-al treilea tronson al centurii Zalăului, proiect cunoscut ca Centura Zalău Nord, ce va lega centura deja existentă, trecând prin zona unde se va dezvolta parcul industrial, de intersecția unde se ramifică rutele spre Jibou, Cehu Silvaniei și Crișeni.
“Este un plan cu viziune pe care l-am început pentru un oraș conectat în mod practic la arterele mari și între cartiere. Pentru un trafic eficient, cu suficiente artere principale și secundare modernizate pentru o circulație fluidă și confortabilă”, a declarat Teodor Bălăjel- viceprimarul Municipiului Zalău.