Temperaturi peste cele normale. Cum va fi vremea la sfârșit de an, în Sălaj

by Mihai POP
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Cel mai cald an din istoria observațiilor meteorologice se încheie cu o vreme pe măsură. În loc de zăpadă și ger, în următoarele zile vom avea parte de temperatură neobișnuită de blânde pentru această activitate, dar șansele de precipitații cresc odată cu trecerea dintre ani


Ultimele zile din 2023 vor aduce o vreme caldă și agreabilă, cu temperaturi specifice mai degrabă lunii martie.

Axându-ne inițial pe ultima zi din an, ziua de 31 Decembrie va fi caracterizată de o vreme frumoasă cu cer mai mult senin, temperaturi maxime de circa 5..8°C și minime cuprinse între -3..2°C.

În schimb, prima zi a lui 2024🎊 va veni cu o schimbare în regimul vremii, cerul fiind predominant noros, iar temporar va ploua.

Temperaturile maxime se vor încadra între de 7..9°C, iar minimele vor varia în funcție de zonă, local fiind ușor negative (cu precădere în Estul județului).

✅️ Dar până atunci (în aceste zile):

Pe timp de zi maximele vor depăși 6..8°C (doar în Estul județului vor fi mai scăzute), dar minimele vor fi preponderent negative, cuprinse între -3..2°C, pe văi chiar mai puțin. Cele mai scăzute minime se vor înregistra în zona văilor Almașului și Agrijului.

Vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil mai mult senin, exceptând ziua de Sâmbătă(30 Decembrie), când cerul va fi variabil mai mult noros, existând chiar șanse de precipitații slabe cantitativ (<10%).

Pe timpul dimineților se poate forma ceață mai ales în zonele de vale din arealul Estic al județului, iar în general se vor semnala brumă, îngheț și mai ales inversiuni de temperatură, în zonele înalte temperaturile fiind ușor pozitive.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment