Responsive Menu
Add more content here...


Taxe puse pe iluzii şi însingurare

Se spune că “serviciile” platformelor de socializare gen Facebook, Twitter, Instagram, Tik-tok, vor fi taxate prin abonament lunar de vreo 15-19 euro

by Tiberius NICODA
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Neplăcută veste pentru o groază de “internauţi” din sfera platformelor de socializare. Câţi, oare, dintre actualii utilizatori vor fi dispuşi să plătească lunar aceste servicii de care beneficiau gratis?

 

Cu preponderenţă, românul, mai ales acela predispus să posteze orice fleac din existenţa sa, începând cu ceea ce mănâncă, ce vizitează, ce serbează, aniversează, pe unde şi cu cine îşi face concediile, la ce paranghelii ia parte, ce îmbracă, ce conduce şi terminand cu pozele intime din budă unde îşi depune aidoma peştilor, icrele, rezultatul trudei sale de a părea fericit, bogat şi împlinit.

 

Bine ar fi să se pună taxe atâta de inaccesibile pentru toată gama de genul Facebook, Tik-tok, Instagram şi alte făcături de genul, pentru că, poate astfel am coborî în lumea reală din cea virtuală şi am deveni mai umani, mai naturali şi ne-am regăsi unii cu alţii în realitatea zilelor pe care le trăim şi nu în lumi iluzorii în care singuri fiind, ne unim singurătăţile în platforme zis sociale, unde încercăm şi ne scremem să părem şi frumoşi şi împlinit şi bogaţi şi deştepţi şi realizaţi, când în realitate suntem nicicum.

 

Poate, dacă s-ar desfiinţa aceste platforme de socializare virtuale, am fi obligaţi să socializam în realitate, să reconstruim relaţiile între neamuri, oameni, prieteni, vecini, comunităţi…

 

Poate, dacă s-ar desfiinţa lumea iluzorie a acestor făcături de socializare virtuală, am fi obligaţi să ne prezentăm lumii aşa cum suntem în realitate, fără cosmetizari şi trucaje şi mai ales să ne asumam ceea ce suntem şi spunem unii altora faţă în faţă, nu ascunşi după imagini, identităţi şi conturi false în care încercăm să părem altceva decât ceea ce suntem cu adevărat!

 

Astfel, am avea plăcuta surpriză de a interacţiona doar cu aceia care au ceva de spus, care gândesc ce spun şi nu copiază idei, identităţi şi poziţii de la alţii, pentru că una este să îţi susţii identitatea şi ideile în realitate, faţă în faţă cu cineva în loc să latri fără să îţi asumi ce spui şi cine eşti cu adevărat.

 

Poate, aşa, s-ar elimina şi armata de putori inutile, analfabeţi sfatosi denumiţi generic şi tembel “influenceri” sau “creaturi de conţinut” în condiţiile în care acum şi pe aceste “platforme” îi găseşti ca pe pietricelele în pantofi.

 

Sigur, dacă se bagă taxe pentru utilizarea Facebook şi altor măscări de genul, mulţi rumâni, decât să dea 19 euro taxă lunară pe abonament, or să renunţe şi o să se întoarcă la lopată, la ajutorul social, la alte activităţi gratuite, pentru că din fericirea nefericirii şi zgârcenia nativă, principiul manelistic care guvernează incultura unei largi majorităţi actuale care bântuie pe aceste platforme încă gratuite, este acela: “o carte citită, plătită, înseamnă un grătar pierdut”.

 

Aşa că, mulţi, multe, s-or întoarce în caz de taxă, de la ostentativele imagini copiate, trucate, postate din restaurantele luxoase cu meniuri extravagante trase în foiţă de “haur” şi stropite abundent cu şampanie adusă cu roaba, la tradiţionala slănină cu ceapă, la mici, grătare, cârnaţi şi jumări!

 

Doamne dă!

 

You may also like

Leave a Comment