Responsive Menu
Add more content here...


Bye-bye, Tatyana Prycop! Ucraineanca s-a despărţit de HC Zalău, după şase ani sub comanda lui Tadici

Acest transfer vine după ce handbalista a avut un sezon excelent, în urma căruia a devenit a treia marcatoare a Zalăului, fiind convocată în premieră la Naţionala Ucrainei!

by Călin ONICAŞ
0 comment 2.6K views
A+A-
Reset

După şase sezoane în tricoul Zalăului, proaspăta internaţională se pregăteşte pentru pentru o nouă aventură. Asta, într-o perioadă în care ucraineanca traversează cea mai bună perioadă din carieră

În vara anului 2018, Tatyana Prycop era doar o puştoaică cu calităţi native, pe care Gheorghe Tadici a “ochit-o” la CS Marta Baia Mare şi a transferat-o la Zalău.

O perioadă destul de lungă, ucraineanca a jucat destul de puţin, astfel că în anul 2021 era ca şi plecată. Până la urmă, handbalista a rămas la poalele Meseşului, iar prestaţiile sale au fost din ce în ce mai bune. Mai ales în ultimul an, Tatyana Prycop a fost din ce în ce mai prezentă în faţa porţilor adverse, iar randamentul ei a crescut.

În a doua parte a campionatului, interul în vârstă de 25 de ani a marcat pe bandă rulantă. În iarnă, a fost golghetera turneului de la Slatina, iar în campionat a devenit a treia marcatoare a echipei, după sârboaica Emilija Lazic şi internaţionala Roberta Stamin.

Prestaţiile sale de pe semicerc i-au adus şi prima convocare la Naţionala Ucrainei, pentru meciurile din preliminariile Campionatului European.

La turneul din weekend, de la Mioveni, Prycop a fost din nou una dintre cele mai bune marcatoare, marcând 17 goluri, fiind depăşită doar de Lazic, cu 24 de reuşite.

Din păcate, cam acestea au fost şi ultimele goluri în tricoul Zalăului pentru Tatyana Prycop. Aflată la final de contract, ucraineanca îşi pregăteşte bagajele. Handbalista a semnat deja un contract cu nou-promovata CSM Iași 2020, unde se doreşte un proiect frumos. Noi, nu avem decât să îi mulţumim pentru tot ceea ce a făcut pentru HC Zalău şi să îi urăm succes în capitala Moldovei!

Din câte se pare, la CSM Iași 2020 va ajunge şi directorul clubului de la poalele Meseşului, Sergiu Cacoveanu.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 mai.

You may also like

Leave a Comment