Responsive Menu
Add more content here...


Tatuajele și piercingurile interzise total minorilor

Saloanele de tatuaje nu vor mai avea voie să tatueze minori, chiar dacă aceștia au acordul părinților. regula se aplică și în cazul piercingurilor sau implanturilor dermale, cu excepția celor făcute în zona urechii, unde tinerii sub 18 ani au nevoie acordul adulților

by Mihai POP
0 comment 198 views
A+A-
Reset

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a semnat ordinul pentru Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare, de tatuaj, piercing și implantare dermală.

Ordinul semnat de ministrul Rafila interzice saloanelor specializate să făcă proceduri de tatuare cosmetică și artistică, persoanelor sub 18 ani.

Alexandru Rafila interzice tatuajele și piercingurile pentru minori

De asemenea, minorii nu vor mai putea beneficia de piercinguri corporale sau implanturi dermale. Excepția se admite doar în cazul în care procedurile se aplică în zona urechilor și numai cu acordul părinților.

Totodată, potrivit actului normativ semnat de Alexandru Rafila în saloanele de înfrumusețare produsele clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale vor fi interzise.

Ordinul nr. 1648/2024 referitor la Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare, de tatuaj piercing şi implantare dermală a intrat recent în vigoare și prevede reguli clare pentru unitățile economice autorizate ca saloane de înfrumusețare și de tatuaj, scrie mediaflux.

Astfel, actul normativ semnat de Alexandru Rafila introduce interdicții pentru procedurile de tatuare, implantare dermală și piercing. „Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal şi implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui.

Este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, potrivit articolului 15 din Normele de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală care fac parte integrantă din Ordinul semnat de Alexandru Rafila.

You may also like

Leave a Comment