Responsive Menu
Add more content here...


Tari şi pe nisipul din Staţiunea Costineşti – Cinci sportivi din Sălaj, medaliaţi la Campionatul Naţional de lupte pe plajă!

Delegaţia sălăjeană se întoarce de pe litoralul Mării Negre triumfătoare. Cluburile CSM Zalău şi CSS Zalău şi-au adăugat în palmares încă cinci medalii naţionale – una de aur, una de argint şi trei de bronz

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,2K views
A+A-
Reset

A fost agitaţie mare în această săptămână pe plaja de la Costineşti. Sute de luptători din întreaga ţară s-au întrecut pe nisipul încins cu ocazia Campionatului Naţional de lupte pe plajă, desfăşurat în perioada 10 – 16 iunie.

Sălajul a fost reprezentat cu cinste de sportivii de la CSM Zalău şi CSS Zalău, care au luptat cu dârzenie şi determinare, cucerind nu mai puţin de cinci medalii!

Sebastian Pocola, medalie şi calificare în premieră la un Campionat European de lupte pe plajă

La juniori U15, Sebastian Pocola s-a remarcat din nou, cucerind medalia de bronz. După prestaţiile şi rezultatul obţinut la Costineşti, sportivul de la CSS Zalău a fost convocat în premieră pentru sportul din Sălaj la Campionatul European de lupte pe plajă ce va avea loc în perioada 19 –  22 iulie la Timișoara!

Puştiul Tudor Sălăjan, campion al României! Medalie de argint pentru Gabriel Crişan

Rezultate remarcabile au fost obţinute şi de micuţii luptători. A strălucit Tudor Sălăjan, care a cucerit medalia de aur, devenind campion al României la categoria 40kg!

Tot la juniori mici, Gabriel Crişan a devenit vicecampion naţional la categoria 44 kg. Mai apoi, Răzvan Panc şi Ianis Bogdan au cucerit medaliile de bronz.

Clubul CSM Zalău, locul 3 în România la categoria juniori mici

Chiar dacă nu a cucerit medalie, Nicolae Paşcalău s-a remarcat şi ţi-a arătat din nou valoarea. Sportiva de la CSS Zalău nu a forţat pentru a nu risca, deoarece ea se pregăteşte pentru Campionatul European de lupte pe saltea, ce va avea loc în perioada 24 – 30 iunie în Serbia. La această competiţie de anvergură, România va mai fi reprezentată de un alt sportiv din Zalău, e vorba de George Prodan.

La Naţionalele de la Costineşti s-au mai remarcat David Rus, Marcel Rostaş, Marius Rostaş, Andrei Criste, David Hara, Iris Eremia (toţi de la CSM Zalău), Denis Petruş, Matteo Biriş, Nicoleta Paşcalău, Adrian Taloş, Daniel Petruş, Luca Ileş, Vlad Pripon, Mihai But, Alexandru Ileş, Antonio Stanciu şi Christian Ghiran (toţi de la CSS Zalău).

Nu vom încheia fără a sublinia şi performanţa realizată de CSM Zalău la nivel de cluburi. La juniori mici, gruparea zălăuană s-a clasat pe locul 3 Naţional dintre 51 de cluburi participante!

Toate aceste rezultate nu s-au fi realizat fără implicarea antrenorilor Ioan Pantea, Gheorghe Panc, Cristian Crişan şi Petruţ Moigrădean. Totodată, aceştia au ţinut să mulţumească cu această ocazie directorilor cluburilor CSM Zalău și CSS Zalău, respectiv Silviu Mureșan și Dorian Faur, și nu în ultimul rând părinților copiilor și tuturor celor care sunt apropiați secțiilor de lupte pentru realizarea acestor frumoase rezultate!

“Felicit în primul rând medaliații și toți copiii care au participat la această competiție și, nu în ultimul rând, vreau să îi felicit și pe sportivii David Rus și Marcel Rostaș, care au făcut o competiție bună, câştigând trei, respectiv două meciuri “, a spus Cristian Crişan, antrenor la CSM Zalău.

 “Îi felicităm pe toți sportivii secției, care au dat dovadă că viitorul arată bine, în special medaliații și pe sportivul Denis Petruș, care nu a urcat pe podium, dar a făcut o competiție foarte bună cu trei meciuri câștigate. Vreau să îl felicit în special pe sportivul Sebastian Pocola, care în acest an a avut un parcurs formidabil, încununat cu o convocare în premieră la un European de lupte pe plajă!”.

Gheorghe Panc – antrenor CSS Zalău

Sportivii sălăjeni medaliaţi la Naţionalele de lupte pe plajă:

Cadeţi – Under 15:
Sebastian Pocola (CSS Zalău): medalie de bronz la cat. 65 kg
Juniori mici – Under 10:
Tudor Sălăjan (CSM Zalău): medalia de aur la cat. 40 kg
Gabriel Crişan (CSM Zalău): medalia de argint la cat. 44 kg
Răzvan Panc (CSS Zalău): medalia de bronz la cat. 48 kg
Ianis Bogdan (CSM Zalău): medalia de bronz la cat. 36 kg

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri 19 iunie.

You may also like

Leave a Comment