Tânăr din Zalău arestat preventiv după ce ar fi furat dintr-o locuinţă bani și carduri bancare

by Mihai POP
0 comment 73 views
A+A-
Reset

Un tânăr de 27 de ani a fost reținut, fiind suspectat de furt. Acesta ar fi sustras dintr-o locuință din municipiul Zalău 1.300 de lei și mai multe carduri bancare, pe care ar fi încercat să le folosească pentru a retrage numerar, cauzând astfel un prejudiciu total estimat la 1.500 de lei


Marți, 19 decembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 27 de ani, din municipiul Zalău.

Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic și tentativă la infracțiunea de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii sălăjeni îl bănuiesc pe acesta că, la data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 02.30, ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Zalău și ar fi sustras 1.300 de lei și mai multe carduri bancare, pe care ar fi încercat să le folosească pentru a retrage numerar, cauzând astfel un prejudiciu total estimat la 1.500 de lei.

În cursul acestei zile, polițiștii Biroului de Investigații Criminale îl vor prezenta pe bărbatul de 27 de ani la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitului și pentru recuperarea a prejudiciului cauzat.

IPJ Sălaj precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment