Tânăr din Șimleu Silvaniei fără permis, prins la volan de polițiști

by Mihai POP
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Un tânăr de 23 de ani, din Șimleu Silvaniei a fost prins azi-noapte de polițiștii din Zalău, la volanul unei mașini fără a avea permis de conducere

La data de 28 decembrie a.c., la ora 03.00, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din Șimleu Silvaniei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărului în cauză i-a fost reținut permisul de conducere, acesta nemaiavând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment