Responsive Menu
Add more content here...


Tânăr din Năpradea, arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa o armă letală

Suspectul este recividist şi a fost luat pe sus de oamenii legii, după ce i-au făcut un flagrant. "Cumpărătorul" puştii cu lunetă şi amortizor era, de fapt, un investigator sub acoperire

by Mircea ARDELEAN
0 comment 115 views
A+A-
Reset

Bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns în arest pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze o armă letală cu lunetă, amortizor şi dispozitiv de ochire pe timp de noapte

La data de 23 martie, în urma activităților desfășurate în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 36 de ani din comuna Năpradea, cercetat pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În cursul aceleiași zile, bărbatul a fost prins în flagrant delict de polițiștii sălăjeni de la arme, în timp ce ar fi încercat să ofere spre vânzare unei alte persoane – investigator sub acoperire, o armă letală de calibru 308, fără marcă și serie, prevăzută cu amortizor, lunetă și dispozitiv de ochire pe timp de noapte.

Din cazierul judiciar al bărbatului rezultă că acesta are antecedente penale.

Arma letală, amortizorul, luneta și dispozitivul de ochire pe timp de noapte au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Sălaj.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub supravegherea unui procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

În cursul zilei de duminică, 24 martie, față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

“Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a precizat IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment