Responsive Menu
Add more content here...


Tânăr din comuna Bobota reținut pentru că a condus cu un permis fals

Tânăr din localitatea Derșida surprins în urma unui control de rutină, în trafic, cu un permis de conducere fals a fost reținut și urmează să fie propus judecătorului cu măsuri preventive

by Mihai POP
0 comment 316 views
A+A-
Reset

Marți, 9 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, față de un bărbat de 31 de ani, localitatea Derșida, cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și falsul privind identitatea.

La aceeași dată, în jurul orei 13.40, polițiștii Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla bărbatul de 31 de ani.

La controlul documentelor, cel aflat la volan le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din Ungaria, care aparținea unei alte persoane.

Odată stabilită identitatea bărbatului în cauză, polițiștii din Sărmășag au constatat că  acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Astăzi, 10 iulie a.c., cel în cauză va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în vederea dispunerii măsurilor legale cae se impun.

Polițiștii Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie 2023, a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91  din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;

 

  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;

 

  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;

 

  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

You may also like

Leave a Comment