Responsive Menu
Add more content here...


Tânăr de 27 de ani prins rupt de beat la volan într-o localitate din județ

by Mihai POP
0 comment 89 views
A+A-
Reset

Un teribilist în vârstă de 27 de ani a fost prins de polițiști și oprit în trafic, prin comuna Gârbou, fiind testat cu aparatul etilotest, iar alcoolemia sa era una uriașă

Sâmbătă, 14 octombrie a.c., la ora 00.07, în localitatea Popteleac, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în trafic un localnic de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză, polițiștii din Jibou au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

• nu deținea permis de conducere;
• deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
• a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
• a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

DRUM BUN!

CONDUCEȚI PRUDENT!

You may also like

Leave a Comment