Responsive Menu
Add more content here...


Tadici a analizat prestaţia Naţionalei la turneul preolimpic. ”Nu vreau să par viteaz după război, dar am ratat o şansă mare”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Fostul selecţioner a credita selecţionata României cu şanse mari de calificare înaintea turneului preolimpic, unde ”tricolorele” au terminat pe ultimul loc grupa, deşi au câştigat meciul cu Muntenegru. A fost o victorie la trei goluri, insuficientă pentru a obţine biletele pentru Tokyo


Naţionala de handbal feminin a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, clasându-se pe ultimul loc în turneul preolimpic, unde a jucat cu Norvegia şi Muntenegru.

Turneul preolimpic a început cu o victorie surprinzătoare a gazdelor în faţa Norvegiei, scor 28 – 23, iar în  a doua zi, România a debutat la acest turneu cu o înfrângere, scor 24 – 29, în faţa Norvegiei.

Toate calculele aveau să se complice, astfel că România avea nevoie de o victorie cu Muntenegru, la cel puţin cinci goluri diferenţă şi cel puţin 30 de goluri marcate, scenariu în care ambele naţionale ar fi mers la braţ la Tokyo.

Nu a fost să fie aşa, deoarece România a câştigat cu 28 – 25, rezultat care nu a fost de ajuns. La Olimpiadă vor merge Muntenegru şi Norvegia, în timp ce naţionala României va privi la TV acest eveniment sportiv major.

Înaintea turneului preolimpic, Gheorghe Tadici îşi punea speranţe în naţionala lui Adrian Vasile şi credita România cu şanse mari de calificare.

După turneul preolimpic, fostul selecţioner a fost resemnat şi a analizat prestaţia tricolorelor în cele două partide.

”Am privit foarte relaxat aceste jocuri, dar şi mai relaxat meciul cu Muntenegru, din minutul 55, la scorul de 25 – 25, când am văzut că adversarele aruncau la poartă din două pase. Probabil dacă Muntenegru marca 25 de goluri cu două minute mai devreme, poate câştigam şi noi cu 30 – 25, cât aveam nevoie. Au fost patru aruncări ratate de la 7 m de Neagu, Pintea a făcut multe faulturi şi a încasat eliminări, iar pe final, Buceschi şi Seraficeanu s-au precipitat. Nu vreau să par viteaz după război, dar am ratat o şansă mare, fiindcă la cum s-a prezentat Norvegia şi cum a jucat, a fost un adversar abordabil. Dacă pierdeam la 1 – 3 goluri aveam şanse foarte mari şi eram ca şi calificaţi, în sensul că şi Muntenegru era deja calificată”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner este de părere că s-a greşit prin faptul că s-a apelat la Perianu, în condiţiile în care la echipa de club nu prea joacă.

”A fost o mare greşeală că au mers două jucătore de 31 de ani, respectiv Pristăviţa cu Băcăuanu ca să stea pe bancă. Ideea care a fost dezvoltată cu faptul că am mers pe mâna lui Perianu pentru că avem încredere în ea, este curioasă şi pusă sub semnul întrebării, deoarce nu prea joacă la echipa de club, dar a avut încredere în ea pentru meciurile Naţionalei. Dacă Pristăviţă ar fi fost folosită în inter dreapta în meciul cu Norvegia, lucrurile stăteau altfel. Dovadă a fost că în meciul cu Muntenegru, Pristăviţă a fost poate cea mai bună jucătoare şi pe atac şi apărare”, este de părere Tadici.

Ratarea calificării la Olimpiadă este o altă pată neagră pentru handbalul românesc, după ce acum o săptămână, Naţionala masculină a pierdut ruşinos cu Kosovo, în preliminariile Campionatului European.

Încă o dată s-a dovedit că strategia prost gândită de FRH, de a permite să evolueze în campionatul României multe jucătoare străine, are efect negativ asupra lotului naţional.

”Simţi o fustrare, fiindcă am avut 75-80% şanse de calificare şi nu am ştiut să le fructificăm”, a precizat Gheorghe Tadici.

You may also like

Leave a Comment