Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert – între etapa de Rally Sprint şi ziua mamei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a concurat doar în prima manşă în etapa a II-a din cadrul Campionatului ACR pentru că a dorit să fie alături de mama sa, care îşi sărbătorea ziua de naştere. Cu toate acestea, pilotul sălăjean a cucerit locul 1 la categoria avansaţi şi locul 4 la Open


În ultimii doi ani, Szabo Robert a triumfat în Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint şi a început cu gânduri mari şi ediţia din acest an.

După primele două etape, situaţia nu este una favorabilă pentru pilotul sălăjean, însă, de-a lungul anilor, acesta a demonstrat că are îndemânare, dar şi valoarea şi puterea de a reveni, mai ales că mai sunt trei etape.

În prima etapă, desfăşurată în poligonul ACR din Satu Mare, Szabo Robert a ratat la “mustaţă” primul loc la Open, fiind la câteva sutimi distanţă de locul 1. A doua etapă din Campionatul ACR de Rally Sprint s-a desfăşurat tot în poligonul din Satu Mare, dar nici de această dată nu a fost cu noroc pentru Szabo Robert, chiar dacă pilotul s-a clasat pe primul loc la clasa avansaţi.

Experimentatul pilot sălăjean a participat doar în prima manşă a concursului, astfel că nu a mai avut ocazia să-şi îmunătăţească timpul. A fost, însă, o decizie asumată şi nu din cauza unor probleme mecanice, ci pentru că în ziua competiţiei, mama sa avea onomastica.

Astfel, Szabo Robert s-a deplasat rapid în Satu Mare, a concurat, a câştigat locul 1 la categoria sa, iar timpul scos a fost suficient pentru locul 4 la Open. 

Cu toate acestea, chiar dacă a ratat podiumul, Szabo Robert încă păstrează şanse reale la titlu de campion absolut, titlu pe care l-a câştigat în ultimii doi ani. Etapa a III-a este programată la data 19 iunie, în Centru Nou din Satu Mare.

“A fost ziua de naştere a mamei mele şi am mers repede din respect şi am participat în prima manşă. N-am vrut să nu merg deloc şi am mers rapid cu maşina de oraş. Nu este nimic pierdut şi sper ca în următoarele etape să recuperez distanţa până la primul loc. Va fi un final de sezon frumos”, ne-a declarat Szabo Robert.

Sursa foto: WST Photography

You may also like

Leave a Comment