Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert – cel mai bun pilot din Sălaj: „Tot turez motorul. Am maşinile pregătite pentru concursuri”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Cel mai bun pilot al Sălajului şi-a reparat maşinile şi este pregătit pentru startul Campionatului Internaţional de Rally Sprint, însă din cauza pandemiei de coronavirus, startul a fost amânat. Oricum, Szabo Robert are maşinile pregătite şi abia aşteaptă să tureze motoarele pe „pistele” de concurs.  Cât despre anul trecut, acesta are o dezamăgire


De câteva săptămâni, sportul a trecut în plan secund din cauza pandemiei de coronavirus, iar competiţiile au fost suspendate.

La fel s-a întâmplat şi în cazul Campionatului Internaţional de Rally Sprint, acolo unde campionul en-titre este chiar sălăjeanul nostru, Szabo Robert. După ce în 2016 a câştigat primul titlu absolut, pilotul sălăjean a repetat „isprava” şi în 2019.

Deşi mândru de performanţa sa, Robert a fost dezamăgit de faptul că nu a fost inclus de DJST Sălaj pe lista celor mai buni sportivi ai judeţului la finalul anului trecut, deşi devenise campion absolut la Rally Sprint.

„Este un efort mare participarea la aceste competiţii, dar din păcate în Sălaj atâta omenie nu este încât să fii pe lista celor mai buni sportivi. Este un pic ciudat pentru că este greu să obţii locul 1 în raliu şi după un campionat câştigat, nici măcar să nu fii invitat la gala celor mai buni sportivi din judeţ. Sălajul are sportivi buni, dar nu sunt ajutaţi. Directorul sportului din Sălaj a spus că nu meritam să fiu pe lista celor mai buni sportivi pentru că practic un sport slab. Nu poţi să zici că automobilismul este un sport slab pentru că în câteva secunde poţi muri sau să te accidentezi grav. Chiar m-am gândit să reprezint alt judeţ unde sunt apreciat. Sunt sigur că mai sunt piloţi buni în Sălaj, care dacă ar participa la concursuri, şi-ar putea da seama că se descurcă, însă, aşa, fără susţinere nu se poate. Ziarele au scris şi păcat că un singur om a decis că automobilismul este un sport slab. Au fost nouă etape în care eram ba pe locul 1, ba pe locul 2, este imposibil să nu fi auzit, pentru că asta înseamnă că nu şi-a făcut treaba”, ne-a spus Szabo Robert.

Două etape din campionatul de Rally Sprint au fost amânate

Având în vedere performanţa obţinută anul trecut, pilotul sălăjean are gânduri mari şi pentru acest an, chiar dacă, deocamdată, pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul ACR. Deja ar fi trebuit să se dispute două etape din Campionatul Internaţional de Rally Sprint, însă acestea au fost amânate până la noi prevederi.

Cu gândul la curse

Profitând de această perioadă de „pauză forţată”, Szabo Robert a terminat de reparat şi maşina de concurs, astfel că în momentul în care se vor relua concursurile de Rally Sprint şi vor începe cele de VTM, acesta va fi pregătit, având două maşini bune pentru concurs.

„În această perioadă mi-am reparat maşinile şi le-am pregătit pentru concurs. Nu ştiu cum va fi pentru că deja ar fi trebuit să se desfăşoare două etape din Campionatul Internaţional de Rally Sprint şi nimeni nu ştie când va debuta campionatul. Oricum, maşinile sunt pregătite, pentru că am reuşit să o repar şi pe cea de concurs şi este gata de luptă. Este o maşină competitivă atât pentru Rally Sprint, cât şi pe VTM, deoarece are două configurări”, spune Szabo Robert.

Ar putea reprezenta Sălaj la un concurs în Portugalia!

În acest an, Campionatul Internaţional de VTM (Viteză Traseu Montan) a pregătit mai multe surprize şi dacă totul revine la normal, ar putea exista o etapă sau două în Bulgaria.

De asemenea, primii 4 clasaţi la finalul campionatului vor avea ocazia să participe în Portugalia la un concurs mondial, alături de cei mai buni piloţi pe VTM din lume.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de joi, 23 aprilie.

 


„Dacă anul acesta vor reveni raliurile, la Baia Mare se reia traseul de pe Gutâi la VTM. Va avea loc la sfârşitul anului. A mai avut loc o schimbare şi primii 4 clasaţi în campionatul de VTM vor pleca în Portugalia, totul fiind sponsorizat de ACR. Acolo vor veni piloţi foarte buni din toată lumea şi putem fi şi noi acolo, ceea ce reprezintă ceva, Zalăul să fie reprezentat la un concurs mondial în Portugalia. Sunt piloţi care au în spate sute de mii de euro din sponsorizări şi sunt şanse mari ca noi din Sălaj să putem participa acolo, alături de ei, ceea ce ar fi un lucru mare”.

Szabo Robert


 

You may also like

Leave a Comment