Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert, campion absolut la Rally Sprint pentru a treia oară. FOTO

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 34 views
A+A-
Reset

După succesele din 2016 şi 2019, pilotul sălăjean a devenit campion absolut şi în Campionatul de Rally Sprint din 2020, încheiat cu etapa desfăşurată în… 2021. “Mă bucur că am câştigat. A fost un an ciudat pentru că nu ştiai ce va fi, cum să te pregăteşti, ce setări să facem la maşini. Dar, a fost un campionat frumos, cu o organizare foarte bună”, spune campionul sălăjean


La finele săptămânii trecute, în poligonul ACR din Satu Mare s-a desfăşurat ultima etapă a Campionatului de Rally Sprint, ediţia 2020.  Sălăjeanul Szabo Robert a câştigat primele trei etape, astfel că avea nevoie de o clasare fruntaşe pentru a-şi asigura un nou titlu de campion absolut, după cele câştigate în 2016 şi 2019. Deşi avea gânduri să participe cu maşina de concurs, în cele din urmă, din cauza rezultatelor mai puţin bune, Szabo Robert a decis să apeleze la un alt Subaru… Forester.

O maşină simplă, asiprată natural, dar care s-a dovedit a fi foarte eficientă pe acest circuit.

Astfel, cu acest autoturism, Szabo Robert a reuşit un timp suficient de bun pentru o clasare pe locul 3, clasare ce i-a adus suficiente puncte astfel încât să câştige şi ediţia 2020 a Campionatului de Rally Sprint.

“Am reuşit o clasare pe podium cu Subaru Forester, pentru că nu a fost mediul propice pentru maşina de concurs. A fost mult prea puternică pentru cirucuitul respectiv, astfel că am avut mai bune rezultate cu Forester. M-am clasat pe podium, suficient cât să devin campion absolut”, ne-a declarat pilotul sălăjean.

“Se poate concura şi cu o maşină simplă”

Odată cu prestaţia din ultima etapă, Szabo Robert a demonstrat că în acest sport se poate face performanţă şi la volanul unei maşini simple, aspirată natural.

Sigur, depinde foarte mult şi de circuit şi de condiţii, însă, cert este că trebuie voinţă, îndemânare şi mult… exerciţiu. De altfel, pilotul sălăjean încurajează pasionaţii să încerce să concureze, chiar dacă nu deţin o maşină de curse.

“Până la urmă, se poate concura şi cu o maşină simplă, pe care o cunoşti. Nu trebuie neaparat o maşină în care te urci o dată la câteva luni pentru a merge 3 km cu ea. De exemplu şi aici, cu Subaru Impreza nu am reuşit mai nimic, pentru că nu a fost în mediul ei. Însă, au fost de ajuns punctele acumulate tot cu ea, pentru a câştiga campionatul”, spune Szabo Robert.

“A fost un an ciudat”

La final de campionat, cu al treilea titlu de campion absolut în vitrină, Szabo Robert reflectează la sezonul recent încheiat şi la modul în care s-a desfăşurat. De fapt, Campionatul de Rally Sprint a debutat în 2020 şi s-a încheiat în… 2021, ceea ce pentru Rally Sprint reprezintă o premieră.

“Mă bucur că am câştigat. A fost un an ciudat pentru că nu ştiai ce va fi, cum să te pregăteşti, ce setări să facem la maşini. Ne pregăteam pentru o etapă şi nu se mai putea disputa. N-a fost chiar aşa uşor acest campionat şi aş spune că a fost cel mai greu de până acuma. Dar, a fost un campionat frumos, cu o organizare foarte bună şi este păcat că nu s-a putut organiza o festivitate de premiere cum era în anii trecuţi”, spune campionul absolut din Rally Sprint.

Sursa foto: WST Photography

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 3 februarie.

You may also like

Leave a Comment