Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert a ratat la “mustaţă” primul loc la debutul Campionatului de Rally Sprint

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Etapele din poligon nu sunt punctele forte ale pilotului sălăjean, fapt dovedit şi în prima etapă a noului sezon de Rally Sprint. Chiar dacă a fost pe locul 1 la categoria sa, Szabo Robert s-a clasat pe locul 2 la Open, la câteva sutimi distanţă de câştigătorul etapei


După ce a devenit campion absolut la Rally Sprint în ultimii doi ani, Szabo Robert a început cu gânduri mari şi noul sezon care a debutat în weekend-ul precedent.

Astfel, sub egida Automobil Clubului Român, în calitatea sa de Autoritate Sportivă Naţional în motorsport, recunoscută de către Federaţia Internaţională a Automobiliului, în poligonul ACR Satu Mare s-a desfăşurat prima etapă a Campionatului ACR de Rally Sprint, ediţia cu numărul 16.

Szabo Robert a concurat la volanului unui Subaru Impreza, o maşină puternică, pregătită de circuit sau de etape pe bulevard.

Pilotul sălăjean ştia că nu e o maşină adecvată pentru o etapă de poligon, însă, a dat ce a avut mai bun pentru a debuta cu dreptul în noul sezon.

La categoria sa, Szabo Robert s-a clasat pe locul 1, însă, la Open, pilotul din Sălaj a pierdut la “mustaţă” locul 1, fiind depăşit de Florin Stecka din Satu Mare, pilot aflat la volanul unui BMW 318.

Sătmăreanul a reuşit să câştige prima etapă cu un timp de 1 minut, 41 de secunde şi 20 de sutimi. Szabo Robert a venit pe locul 2 cu un timp de 1 minut, 41 de secunde şi 59 de sutimi.

Următoarea etapă din Campionatul ACR de Rally Sprint va avea loc la Baia Mare, pe bulevardul Unirii, la data de 22 mai.

“Au fost maşini bune la Satu Mare şi aşa va fi şi în etapa a II-a la Baia Mare. Dar, acolo cred că altfel va fi situaţia şi nu mă gândesc la altceva, decât la victorie”, ne-a mai spus multiplu campion absolut la Rally Sprint.

Pentru acest sezon, organizatorii îşi propun şi desfăşurarea Campionatului de VTM (Viteză Traseu Montan). Astfel, în luna iulie este programată prima etapă la Luna Şes, în timp ce la începutul lunii august este programată şi etapa a II-a, pe Meseş.

“A fost ok, dar din păcate nu reuşesc să mă acomodez cu maşina de concurs în poligon. Ştiam că nu va fi uşor, mai ales că poligonul nu este punctul meu forte. În plus, mai am de lucru şi la maşină, am ceva probleme la transmisie. Dar, una peste alta, chiar şi în aceste condiţii am fost aproape de locul 1. Va fi o luptă interesantă pentru titlu”.

 Szabo Robert – campion en-titre la Rally Sprint

Sursa foto: WST Photography

You may also like

Leave a Comment