Responsive Menu
Add more content here...


Szabo Robert, pe podium în prima etapă a Campionatului Internaţional de VTM

by Darius TEGLAŞ
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a obţinut locul III la general şi locul I la clasă în prima etapă din Campionatul Internaţional ACR de viteză pe traseu montan de la Luna Şes, judeţul Satu Mare


La finele săptămânii trecute, în staţiunea montană Luna Şes, din judeţul Satu Mare, a avut loc prima etapă a concursului ACR de viteză pe traseu montan. Concursul a fost organizat de către Automobil Clubul Român, recunoscută de către Federaţia Internaţională a Automobilului(FIA). Competiţia a avut un traseu pitoresc, care a pus la grea încercare sportivii care au ţinut să îşi arate măestria.

Traseul ales de către organizatori a primit proecla de “micul transfăgărăşan” de-a lungul anilor trecuţi. În cadrul acestei competiţii a participat şi sălăjeanul Szabo Robert, care a reuşit să obţină locul I la categorie.

Însă, din păcate, la OPEN, Robert a declarat că a avut parte de puţin ghinion. Cu toate acestea, sălăjeanul a reuşit să se claseze pe locul III. În cadrul competiţiei au participat, în total, 22 de şoferi.

„Am aşteptat cu nerăbdare această competiţie, dar nu ne-am putut pregăti îndeajuns, astfel încât maşina nu e gata. Am participat cu maşina mea de oraş, obişnuită, care a evoluat extraordinar. Pista a fost şi de viteză şi de tactică şi de îndemânare. A fost exact aşa cum ar trebui să fie un VTM. Organizarea a fost de excepţie, totul a fost ca la carte, dar am avut un ghinion ciudat. La a doua urcare, l-am ajuns din urmă pe concurentul din faţa mea, şi automat, trebuia să mă duc după el. Am fost obligat, timp de patru curbe, să  apăs claxonul la maxim, să se tragă şi l-am ajuns din urmă. Din această cauză nu am reuşit să punctez un timp bun. La ultima urcare mi s-a stricat o bujie, şi nu am putut puncta îndeajuns. Chiar şi aşa, sunt mulţumit, deoarece cu doar trei pistoane, am fost foarte aproape de locul 2”, ne- a declarat Szabo Robert.

„Dacă nu era incidentul de la a doua urcare şi dacă nu mi se strica bujia la ultima urcare sunt 100% convins că scoteam un timp mult mai bun”, a concluzionat Szabo Robert.

De asemenea, şoferul şi-a declarat intenţia de a participa la următorul VTM, care va avea loc pe Meseş în data de 10 august.

„Acum ne pregătim pentru concursul din 10 august, ce va avea loc pe Meseş. Sperăm că pentru acest concurs maşina va fi gata pentru un VTM frumos”, a conchis sălăjeanul.

You may also like

Leave a Comment