Responsive Menu
Add more content here...


Sute de amenzi, în valoare de 115.000 de lei, aplicate de poliţiştii sălăjeni în weekend

Weekendul trecut a fost plin pentru polițiștii sălăjeni, care au avut de-a face cu tot felul de șoferi, care mai de care mai „ilegali” în trafic. Aceștia au tras pe dreapta zeci de mașini, iar în cazul unor șoferi au constatat abateri grave de la legislația în vigoare. Șoferii au plecat la plimbare cu mașina sub influența drogurilor sau cu alcool „la bord”

by Mihai POP
0 comment 133 views
A+A-
Reset

În perioada 28 – 30 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 705 persoane, au fost verificate 643 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 357 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 114.090 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 30 de permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 141 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 40 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 11 depășiri neregulamentare, iar 8 sancțiuni au fost aplicate pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost sancționați 3 pietoni și 5 căruțași, 8 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 141 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere.

You may also like

Leave a Comment