Responsive Menu
Add more content here...


Surpriză de proporţii în Cupa României. Unirea Mirşid învinge redutabila FC Chieşd şi se califică în finală!

Revenită în Liga a IV-a în acest sezon, fosta campioană judeţeană este cea mai frumoasă poveste din "competiţia surprizelor". Deşi pornea cu a doua şansă în semifinala cu FC Chieşd, Unirea a reuşit să furnizeze surpriza şi să se califice în finala Cupei României

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 2K views
A+A-
Reset

Fără doar şi poate, Unirea Mirşid este cea mai frumoasă poveste din această ediţie a Cupei României. Multipla campioană judeţeană şi câştigătoare a Cupei României speră din nou să devină o forţă a fotbalului judeţean, dar drumul este lung, după ce s-a început un nou proiect, de la zero. Însă, cu multă implicare, dăruire, perseverenţă şi dedicare, Unirea a reuşit să câştige Seria Vest din Liga a V-a în sezonul 2022 – 2023 când a promovat în Liga a IV-a.

În campionat a fost un sezon destul de greu, în care Unirea a încercat să se reacomodeze cu nivelul net superior faţă de Liga a V-a. Însă, în Cupa României, gruparea din Mirşid scrie o poveste frumoasă şi se află la doar un pas de câştigarea Cupei României, un trofeu pe care l-a mai câştigat, însă, un eventual succes acum, parcă ar fi mult mai dulce decât atunci când pornea ca favorită certă la câştigarea trofeelor judeţene.

Să nu fim înţeleşi greşit, acea echipă a Unirii a fost fantastică pentru nivelul judeţean, drept dovadă e şi ultima echipă care a reuşit promovarea în Liga a III-a, pe teren.

Dar revenind în acest sezon, când porneşti ca outsider în aproape toate meciurile, parcă e mult mai dulce succesul. Şi cam despre asta a fost vorba.

În prima etapă din Cupă, Unirea a trecut, în deplasare, de Meseşul Treznea, după care, pe teren propriu, le-a eliminat pe rând pe Venus Giurtelec (3 – 2), Inter Cizer (4 – 0) şi SCO Jibou (1 – 0), reuşind o calificare în semifinalele Cupei României.

Aici, echipa pregătită de Marius Cozma a dat peste FC Chieşd, o altă echipă bună din judeţ şi care pornea ca favorită certă în faţa Unirii. Însă, ca şi în alte partide din acest sezon de Cupă, socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg, după cum spune un clasic proverb românesc.

Meciul a fost unul echilibrat, iar pe finalul primei reprize, Cristian Mureşan avea să deschidă scorul dintr-o lovitură de la 11m. Oaspeţii de la Chieşd aveau să egaleze după pauză, tot dintr-o lovitură de la 11m, transformată de Ionuţ Moşincat. Acestea aveau să fie şi singurele goluri înscrise în timpul regulamentar, astfel că cele două echipe au intrat în prelungiri.

Nu s-a marcat deloc nici în cele două reprize suplimentare, iar soarta învingătoarei a fost decisă la loteria penalty-urilor.

Aici, jucătorii de la Unirea au fost mai precişi, iar gruparea din Mirşid s-a impus, reuşind încă o surpriză plăcută în această competiţie. Astfel, Marcel Mureşan şi compania s-au calificat în finală şi aşteaptă decizia Comisiei de Disciplină de la AJF Sălaj pentru a afla ce adversar va avea în ultimul act, Someşul Someş Odorhei sau Luceafărul Bălan.

Din păcate, antrenorul echipei, Marius Cozma nu s-a putut bucura alături de jucătorii săi, fiind delegat la un joc de Liga a III-a. Cu toate acestea, el a fost alături de echipa sa cu inima şi sufletul, oferind indicaţii necesare la loviturile de departajare prin intermediul telefonului. El speră că se va putea bucura alături de jucători şi suporteri la meciul din finală pe care speră să o câştige.

“Da, într-adevăr, o surpriză plăcută pentru noi, venită în urma unui joc al nostru bazat pe multă muncă, sacrificiu, determinare şi, nu în ultimul rând, încredere că putem face posibilă această surpriză plăcută în faţa unei echipe bune. Ca de fiecare dată, vreau să felicit echipa mea pentru felul în care ne-am prezentat şi am luptat în acest meci, chiar dacă am pornit clar cu a doua şansă pentru calificarea în finală”, ne-a declarat Marcel Mureşan, căpitanul Unirii Mirşid.

Unirea Mirşid – FC Chieşd 1 – 1 (1 – 0); 4 – 2 d.l.d.

Au marcat: Cristian Mureşan (’43-pen.), respectiv Ionuţ Moşincat (’54-pen.)

Unirea: Ionuţ Spătărelu – Darius Opriş, Marcel Mureşan (cpt.), Cristian Mureşan (’102 Kiss Lehel), Andrei Baboş, Dănuţ Cozma (’47 Viorel Chende), Marius Mânzat, Alex Pop, Sergiu Bereschi, Alexandru Bojani (’87 Ionuţ Pop) şi Alexandru Pop Jr. (’75 Andrei Moldovan). Rezerve: Vasile Herţe şi Cosmin Parnou. Antrenor: Marius Cozma. Delegat: Călin Bereschi

FC Chieşd: Raul Chiş – Sergiu Bercean, Cristian Ţurcaş, Ciprian Bărnuţiu, Paul Herman, Alin Gomboş (’76 Paul Pintea), Emanuel Seran, Răzvan Birta (’85 Daniel Supuran), Gabriel Ţiriac (’106 Alex Lingurar), Ionuţ Moşincat şi Ciprian Pavel (cpt.). Rezervă: Marius Rus. Antrenor: Bogdan Bărnuţiu. Delegat: Ovidiu Morar

Au arbitrat: la centru Sergiu Duma (Zalău), asistenţi Claudiu Coste (Surduc) şi Denis Borzan (Zalău).

Observator AJF: Zoltan Ardelean (Zalău)

Jucătorul meciului: MARCEL MUREŞAN


 

You may also like

Leave a Comment