Responsive Menu
Add more content here...


Supercupa României, competiţia care va înlocui toate turneele naţionale de minifotbal din 2020!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 29 views
A+A-
Reset

Din cauza pandemiei de coronavirus, toate turneele de minifotbal ce urmau să aibă loc în acest an au fost anulate. În calendarul FMR a mai rămas Supercupa României, care se va organiza odată ce autorităţile vor permite reluarea competiţiilor de amatori. Supercupa se va organiza sub formă de turneu şi va aduna cele mai bune echipe din competiţiile locale

Vară de vară, Federaţia de Minfotbal din România organiza mai multe turnee importante, începând de la turneele regionale, Campionatul Naţional, Cupa României, turneul final al Ligii Firmelor, Campionatul Naţional de old-boys şi terminând cu Supercupa României.Pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap, la fel ca şi în alte sporturi, astfel că Federaţia a fost nevoită să anuleze aproape toate turneele ce erau programate în vara şi toamna acestui an. Nu a avut încotro, doarece situaţia epidemiologică nu permite reluarea competiţiilor la amatori, fără respectarea acelui protocol medical. Astfel, sezonul 2019 – 2020 este în totalitate compromis, mai ales că din luna martie nu s-a mai jucat un meci  oficial de minifotbal.

Totuşi, din stagiunea 2019 – 2020 se va mai juca o competiţie, este vorba de Supercupa României. În mod normal, această întrecere le punea faţă în faţă pe câştigătoarea Campionatului Naţional şi cea a Cupei României, dar acum, Supercupa se va organiza sub formă de turneu, cu participarea celor mai bune echipe din toate competiţiile locale.

Evident, Supercupa nu a putut fi programată şi nu s-a desemnat nici locaţia turneului, dar FMR a anunţat printr-un comunicat că această competiţie va avea loc odată ce autorităţile vor permite reluarea sportului la nivel de amatori şi implicit a minifotbalului.

“În lipsa unei campioane naţionale în 2020 şi a unei câştigătoare a Cupei, această ediţie a Supercupei României va avea un format inedit, în sistem turneu, cu participarea celor mai bune echipe din competiţiile locale afiliate/organizate sub egida FMR, de la finalul sezonului 2019 – 2020. Participarea echipelor va fi condiţionată de informaţiile transmise de către organizatori prin completarea PV (sub rezerva respectării termenului şi a conditiilor prevăzute în Decizia 171), iar la startul competiţiei se vor afla, cel puţin câte o echipă din fiecare campionat afiliat.Dreptul de participare va fi acordat în baza unei solicitări a Organizatorului depusă la Federaţie. Sistemul de desfăşurare şi formatul vor fi comunicate din timp în funcţie de data, locaţia şi condiţiile de organizare”, a transmis Federaţia de Minifotbal din România.

You may also like

Leave a Comment