Responsive Menu
Add more content here...


Suflu nou la Primăria Agrij. Prima investiţie propusă de noua administraţie locală

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Sub conducerea primarului Ştefan Berar, Primăria lucrează în această perioadă la înfiinţarea serviciului de administrare a reţelei de apă în Agrij, după ce vechea administraţie a cedat acest sistem Companiei de Apă. Au fost multe nemulţumiri în rândul cetăţenilor mai ales din cauza costurilor ridicate, însă această problemă va fi rezolvată de către noua conducere din Primărie în următoarele luni


La alegerile locale din urmă cu patru luni, în comuna Agrij s-a produs o schimbare majoră. Locul primarului Pamfil Berar, cel care a condus destinele comunei timp de 20 de ani, a fost luat de Ştefan Berar, de la PNL.

Noul primar este un om dedicat pentru a dezvolta comunitatea şi după ce a preluat mandatul şi-a fixat priorităţile pentru următoarea perioadă. În primul rând, noua conducere vrea ca în comună să fie linişte, după ce au fost multe tensiuni în anii trecuţi. 

Administraţia locală îşi doreşte ca cetăţenii să fie uniţi, în comună să fie pace, lucruri esenţiale pentru ca o comunitate să se dezvolte sănătos. La acest capitol se vede deja o îmbunătăţire, mai ales că Primăria a început să se consulte cu cetăţenii în ce priveşte   unele investiţii care sunt necesare în următoarele luni.

Prima problemă pe care au scos-o în evidenţă atât cetăţenii cât şi noua conducere a Primăriei este rezolvarea sistemului de administrare a reţelei de apă din Agrij, care de câţiva ani a fost cedat Companiei de Apă. Au fost multe nemulţumiri la vremea respectivă, când vechiul primar a optat să facă această mutare, dar noua conducere a Primăriri Agrij vrea să rezolve această problemă.

“Reţeaua de apă a fost dată în administrarea Companiei de Apă fără nicio dezbatere publică, iar  cetăţenii au fost nemulţumiţi. Vrem neapărat  ca Primăria să preia administrarea reţelei de apă, iar în acest sens se lucrează la proceduri pentru a înfiinţa serviciul specializat care să fie în administrarea Consiliului Local Agrij”, ne-a declarat primarul Ştefan Berar.

Potrivit primarului din Agrij, 98% din cetăţeni îşi doresc ca Primăria Agrij să administreze reţeaua de apă, ceea ce ar însemna şi o scădere a costurilor pentru populaţie

În momentul de faţă, costurile sunt mai ridicate prin Compania de Apă, deşi la Agrij reţeaua de apă este din sursă proprie şi nu are nevoie de sistem de pompare ca şi în alte zone.

Acest proiect se va introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local la următoarea şedinţă, iar administraţia locală speră să aibă propriul sistem specializat până în primăvară. Cu acest sistem se va îmbunătăţi şi calitatea apei de la Răstolţu Deşert.

“Calitatea apei va rămâne aceeaşi, dar preţul se va diminua. La noi apa vine prin cădere, dar plătim ca şi cum ar fi nevoie de un sistem de pompare. Preţul va fi mult mai convenabil pentru cetăţeni. Noi deja am luat pulsul cetăţenilor şi în baza studiul, cred că 98% din populaţie vrea ca reţeaua de apă să revină în administrarea noastră”.

Ştefan BERAR – primarul din Agrij

You may also like

Leave a Comment