Responsive Menu
Add more content here...


Statul român cheltuie în acest an 39 la sută din PIB-ul ţării

by Mihai POP
0 comment 36 views
A+A-
Reset

Deşi sunt încasări record la buget, cheltuielile sunt cu mult peste orice capacitate a economiei româneşti de a produce bani. În aceste condiţii vor creşte din nou taxele şi vor apărea altele noi. “Taie de la privat şi dau la stat, asta ştiu să facă. Doar că asta duce România la faliment”, este de părere şi senatorul Virgil Marius Bob


Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a dezvăluit că statul român va ajunge în acest an la cele mai mari cheltuieli din istorie, pe timp de pace, 39 % din PIB. Această creştere fulminantă a cheltuielilor bugetare este, de fapt, motivul pentru care ar creşte taxele actuale şi se doreşte introducerea altor taxe noi, într-un moment în care România are cele mai mari încasări la buget.

În 2023, când se estimează că PIB-ul României va depăşi 300 de miliarde de euro, colectarea proiectată de Ministerul Finanţelor ar fi de 34,8% din PIB, adică aproape 105 miliarde euro!

Chiar şi aşa, deficitul va fi unul imens, explicaţia fiind cheltuielile uriaşe ale statului.

“Cheltuielile statului ajung în acest an la 39% din PIB. Este motivul pentru care lui Ciolacu  nu-i ajung nici măcar cele mai mari încasări de taxe din istoria României. Şi ştim cu toţii care sunt cheltuielile lor. Nu, nu dezvoltarea, nu respectarea jaloanelor din PNRR, ci hrănirea imensului aparat bugetar plin de fini, amante şi clientelă politică”, este de părere senatorul Virgil Marius Bob.Parlamentarul originar din Şimleu Silvaniei a oferit şi un exemplu de eficienţă a colectării taxelor.

“În 2016 se colectau cca. 50 de miliarde de euro iar în 2023 cca.105 miliarde de euro. Şi totuşi nu ajung pentru că cheltuielile statului cresc continuu, pentru că pensiile speciale costă, pentru că ei fac noi angajări în loc de reduceri,  inventează noi agenţii, noi scheme de afaceri, subvenţii şi sinecuri. Aşadar cresc taxele. Taie de la privat şi dau la stat, asta ştiu ei să facă. Doar că asta duce România la faliment”, a conchis Virgil Marius Bob.

You may also like

Leave a Comment