Statul oferă subvenţii firmelor care angajează persoane fără loc de muncă

by Stirile din Salaj
0 comment 225 views
A+A-
Reset

Subvenţii sunt acordate de către AJOFM Sălaj în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj va acorda în primul semestru al acestui an subvenţii pentru 920 locuri de muncă şi până la 1 iunie  se vor semna toate cererile eligibile depuse anul trecut pentru convenţii.

Valoarea creditelor de angajament alocate pentru această măsură activă de stimulare a ocupării forţei de muncă este de 14.096.250 lei.

Din bugetul alocat, în primul rând au fost  plătite  sumele restante pentru subvenţiile acordate angajatorilor şi până la 1 iunie se vor semna convenţii pentru 608 locuri de muncă, în ordinea cererilor depuse anul trecut pe lista de aşteptare.

 Aceste subvenţii sunt acordate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenţilor, a persoanelor care sunt unici întreţinători de familie, a şomerilor de lungă durată, categorii de persoane prevăzute la art. 80 și art. 85 din Legea 76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Subvenţiile se acordă la cerere, în baza unei convenții cu AJOFM Sălaj, iar ulterior angajatorul beneficiază lunar, pentru fiecare angajat, de suma de 2250 de lei, timp de 12 luni cu condiţia menţinerii în activitate a acestor persoane pentru o perioadă de minim 18 luni.

Menţionăm că, AJOFM Sălaj va continua după data de 1 iunie a.c., acordarea convenţiilor în ordinea cererilor depuse în acest an, până la epuizarea fondurilor alocate.

Mai multe informaţii se pot obţine la tel:0260/612463, e-mail: ajofm.sj@anofm.gov.ro sau pe site:  www.anofm.ro.

Comunicat de presă – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj

You may also like

Leave a Comment