Sportul – un pol important pentru comunitatea din Chieşd

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 529 views
A+A-
Reset

Chieşd este o comună aflată într-un amplu proces de dezvoltare, iar autorităţile locale îşi propun să dezvolte fiecare segment pentru un trai mai bun pentru comunitatea local. Pe lângă utilităţile necesare, administraţia locală pune mare accent şi pe partea de sport, pentru că, până la urmă, sportul înseamnă sănătate, după cum spune o vorbă din popor.

În acest sens, în comună se lucrează la un adevărat complex sportiv ce cuprinde un teren de fotbal de dimensiuni mari, un teren de minifotbal, dar şi un teren de tenis.

Toate aceste terenuri sunt prevăzute cu tribune, dar şi cu instalaţie de nocturnă, astfel încât tinerii să poată face mişcare chiar şi  după ce soarele apune.

Investiţia se ridică la suma de 7 milioane de lei şi se derulează prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările sunt într-un stadiu avansat.

Pe lângă cele trei terenuri, se va construi o clădire pentru vestiare, dar şi o clădire în care vor fi amenajate toalete publice, iar la mansardă va fi o sală pentru conferinţe. Tododată, au început lucrările la forajul pentru puţul ce va fi folosit pentru alimentarea cu apă, fiind montate şi două bazine de 80 mc. În zonă se va amenaja şi o parcare de 100 de locuri.

Tot la capitolul sport, trecem în revistă şi construcţia unei săli de educaţie fizică şcolară, în curtea Şcolii Gimnaziale din centrul comunal. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 65 la sută şi ar putea fi finalizate în acest an.

Infrastructura sportivă va fi pusă la punct, iar echipele care reprezintă comuna vor da totul să se ridice la nivelul infrastructurii.

De altfel, FC Chieşd, echipă care evoluează în campionatul Ligii a IV-a este deja o forţă şi după turul de campionat are cel mai bun atac din campionat. Mai mult, la Gala Fotbalului organizată de AJF Sălaj, gruparea din Chieşd a dat cel mai bun antrenor – Bogdan Bărnuţiu, dar şi cel mai bun jucător – Ciprian Pavel.

You may also like

Leave a Comment